Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό έχει σήμερα, αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας, προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς και να αναπροσαρμοστεί νόμιμα το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων του Νομού, σύμφωνα και με την νέα ρύθμιση που ορίζει το κατ' ελάχιστο των 40 ωρώ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σκοπός είναι να καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες των 200.000 και πλέον πολιτών σε φάρμακα που ζουν στην Λάρισα, και βεβαίως όπως μας ανέφερε στέλεχος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, μόνο έτσι θα μπορέσουν να αντέξουν την πίεση από τους ¨"διευρυμένους" που πλέον με τα νέα δεδομένα θα είναι ανεξέλεγκτοι.

Στη συζήτηση, η διοίκηση του ΦΣΛ πρόκειται να επιβεβαιώσει ότι οι φαρμακοποιοί του Νομού, όπου λειτουργούν συνολικά 220 φαρμακεία θα εφαρμόσουν ένα ωράριο το οποίο θα ταυτίζεται με τις ρυθμίσεις και τις ανάγκες της αγοράς και παράλληλα θα υπάρχει επαρκής κάλυψη σε εφημερίες και διανυκτερεύσεις.

Το ωράριο που πρόκειται να προτείνει η ΦΣΛ στον Περιφερειάρχη είναι το εξής: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από 8 το πρωί έως 2 το μεσημέρι και από 5 το απόγευμα έως 9 το βράδυ, Τρίτη και Πέμπτη από 8 το πρωί μέχρι 2.30 το μεσημέρι και το Σάββατο από 8 έως 2 μ.μ.

Μολονότι το προαναφερθέν ωράριο με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις εφαρμοζόταν από την πλειονότητα των φαρμακείων στη Λάρισα το προηγούμενο διάστημα, υπήρχαν και αυτοί που άνοιγαν και έκλειναν κατά βούληση. Οι οποίοι, όπως μας αναφέρει η πηγή μας, κάνουν εξίσου μεγάλο κακό, όπως και οι διευρυμένοι σε αυτούς που προσπαθούν να τηρούν κανόνες δεοντολογίας τόσο απέναντι στο επάγγελμα που επιτελούν όσο και απέναντι στους συναδέλφους. Πρέπει όλοι να τηρούν τα συμφωνημένα, καταλήγει η πηγή μας, καθώς δεν είμαστε ζούγκλα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας