Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες που έκανε στην εξεταστική της Βουλής ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο Σταμάτης Πουλής (φωτό) ενέπλεξε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη σε υπόθεση απιστίας και πολιτικές πιέσεις για να αποδειχθεί πως έγιναν παράνομες προσλήψεις επί Άδωνι Γεωργιάδη.

Ένταση δημιουργήθηκε κατά την απάντηση του μάρτυρα σε ερώτηση σχετικά με την τιμολόγηση των τροφίμων που αγόραζε το ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς εμφανίστηκε ένα πιάτο φακές χρεωνόταν 14 ευρώ, όσο και το κρέας.

Ο κ. Πουλής στράφηκε κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως ενδιαφέρονται για τα τρόφιμα, αλλά κάνουν τα στραβά μάτια στα οκτώ εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια από τον κ. Πολάκη, σε ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι για τη φύλαξη του ΚΕΕΛΠΝΟ

Κατήγγειλε πως τους τελευταίους 12 μήνες έχουν δοθεί 2,8 εκατομμύρια ευρώ για φύλαξη του κτιρίου πως έγιναν αναθέσεις στην εταιρεία σεκιούριτι που ήταν εκτός ορίων του νόμου:

“Τα τελευταία δύο χρόνια, το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι εντός δημοσίου λογιστικού. Απαγορεύεται να αναλαμβάνει υποχρεώσεις έναντι τρίτων, αλλά παρόλα αυτά, υπήρξαν αναθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ για φύλαξη και κτιρίων του υπουργείου Υγείας. Χωρίς καμία διαδικασία, χωρίς σύμβαση. Είναι υπέρ τρίτων και απαγορεύεται. Ήδη τα έχουμε καταθέσει όλα στην Εισαγγελία διαφθοράς”, ανέφερε.

ΣΥΡΙΖΑ

Οι καταγγελίες προκάλεσαν την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην επιτροπή και του προέδρου της Αντώνη Μπαλωμενάκη, ο οποίος απείλησε να τον αποβάλει, επειδή δεν αναφέρεται στην περίοδο που εξετάζει η επιτροπή!

Ακολούθησε ένταση, με τους βουλευτές της ΝΔ να διαμαρτύρονται και τελικά ο μάρτυρας παρέμεινε, για να εκτοξεύσει μία ακόμη καταγγελία.

Υποστήριξε πως από το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν χαθεί έγγραφα, τα οποία αφορούν στην περίοδο 2013 - 2014. Επέρριψε ευθύνες στην εταιρεία, λέγοντας πως είχε αποκλειστική χρήση των χωρών όπου φυλάσσονται όλα τα πρωτόκολλα, τα αρχεία, τα μητρώα και οι σφραγίδες του ΚΕΛΠΝΟ.

Κατήγγειλε, επίσης, πως συνεργάτες του Παύλου Πολάκη πίεζαν υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ να καταθέσουν ψευδώς ότι είχαν προσληφθεί παράνομα 23 άτομα, με παρέμβαση του Αδωνι Γεωργιάδη.

ΝΔ

Με ανάρτησή του στο twitter, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για στοχοποίησή του και για σκευωρία με σκοπό να τον κλείσουν στη φυλακή.

Ακολούθησε ανακοίνωση από τη ΝΔ, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Η αποκάλυψη του προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ ότι η εταιρεία φύλαξης επιχείρησε να αποκτήσει παρανόμως αρχεία του πρωτοκόλλου της υπηρεσίας, με σκοπό αυτά να αλλοιωθούν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη - εφόσον επιβεβαιωθεί - εκθέτει ανεπανόρθωτα την ηγεσία του υπουργείου.

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις για αυτή τη σοβαρότατη καταγγελία και να μας απαντήσει αν όντως υπήρξε απόπειρα ενοχοποίησης του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη από τον κ. Πολάκη. Και προφανώς αναμένουμε από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει άμεσα αυτήν τη σοβαρότατη υπόθεση”.

Πολάκης

Απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ, ο Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για πρωτοφανή ψεύδη που κατέθεσε ο υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σημειώνει, δε, τα εξής:

“Η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί έχει κάνει τόσο τις προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου Υγείας όσο και μια ομάδα ανώτερων υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ με οργανική σχέση, ρόλο και απολαβές από το φαγοπότι των προηγούμενων χρόνων να χάσουν τον ύπνο τους (ήδη τρεις έχουν απολυθεί).

Κατανοώ απόλυτα τον πόνο τους για την εξουσία και το χρήμα που έχασαν. Κατανοώ απόλυτα τον φόβο για τη νέμεση που έρχεται”.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, όσα στοιχεία συνέλεξε η πολιτική ηγεσία, βρίσκονται πλέον στα χέρια των εισαγγελέων και της εξεταστικής επιτροπής.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ειδική μαγνητική τομογραφία προβλέπει ποιος ασθενής με ψύχωση θα εμφανίσει ανθεκτική στην αγωγή σχιζοφρένεια [μελέτη]
Αποτελεσματική η ουσία λακανεμάμπη κατά της νόσου Alzheimer
Κέντρα Υγείας στα νησιά: Σοβαρές ελλείψεις και ούτε λόγος για απογευματινά χειρουργεία