Προβληματισμό προκαλεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στα νοσοκομεία από την πίεση που ασκεί η αύξηση των λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Γρίπη και ιλαρά οδηγούν το σύστημα στα άκρα και η κατάσταση δείχνει να είναι ανεξέλεγκτη, παρά τις οδηγίες των ειδικών.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, 50 ασθενείς περιμένουν καθημερινά διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους, μέχρι να βρεθεί θέση νοσηλείας σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του νευροχειρουργού του Κρατικού Νίκαιας Παναγιώτη Παπανικολάου στο twitter:

“Oι ασθενείς που χρειάζονται εντατική βρίσκονται σε απλούς θαλάμους επί τρία 24ωρα, από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, που το νοσοκομείο είχε γενική εφημερία”...

Το θέμα έθεσε στον υπουργό Υγείας το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σε συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές την Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επεσήμανε πως 50 ασθενείς διασωληνωμένοι καθημερινά παραμένουν σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας, ευρισκόμενοι στις λίστες αναμονής.

Αναφέραμε την καταγγελία γιατρών του νοσοκομείου “Αττικόν”., που την περασμένη εβδομάδα επισκέφτηκαν τα τμήματα επειγόντων περιστατικών στην εφημερία περίπου 1.300 άτομα, με αναμονή έως και δέκα ώρες!

Ράντζα

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το προσωπικό του νοσοκομείου αναγκάστηκε να αναπτύξει 150 ράντζα.

Παρά τις προσπάθειες, 13 ασθενείς διασωληνωμένοι νοσηλεύθηκαν σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας ευρισκόμενοι σε λίστες αναμονής για θέση στην εντατική.

Σχολιάζοντας την καταγγελία, ο υπουργός Υγείας φέρεται να απάντησε ότι η γρίπη είναι ελεγχόμενη με λίγα κρούσματα και πως οι κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι περισσότερες από πέρυσι...

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια