Νέα λίστα, με ονόματα περίπου 300 γιατρών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis εξετάζουν οι εισαγγελικές αρχές.

Οι γιατροί ελέγχονται για δωροδοκία από τη φαρμακοβιομηχανία με ποσά από 1.000 έως και 5.000 ευρώ.

Η λίστα αφορά δωροδοκίες που φέρονται να έχουν γίνει το διάστημα Ιανουαρίου 2016 - Ιανουαρίου 2017 και, σύμφωνα με πληροφορίες, διαμορφώθηκε από υλικό που κατασχέθηκε σε έφοδο στα γραφεία της Novartis.

Η νέα λίστα προστίθεται σε άλλη που περιλαμβάνει σχεδόν 4.000 ακόμη λειτουργούς. Η Εισαγγελία Διαφθοράς αναμένεται να προχωρήσει σύντομα τη σχετική ποινική διαδικασία, καθώς το σκέλος της έρευνας που αφορά δωροδοκίες, σχεδόν έχει ολοκληρωθεί.

Την ίδια ώρα, οι εισαγγελείς ξεκινούν νέο κύκλο καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων. Ένας από τους τρεις μάρτυρες φέρεται να έχει ήδη δώσει νέα κατάθεση και να έχει προσκομίσει επιπλέον στοιχεία.

Ζημία

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συλλέξει οι εισαγγελείς διαφθοράς, η ζημία του ελληνικού Δημοσίου ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ, που είχαν υπολογιστεί αρχικά.

Από πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η εισαγγελική έρευνα, που συνεχίζεται με τα μη πολιτικά πρόσωπα, οδηγεί σε εκτιμήσει για πολλαπλάσιες από τις παραπάνω ζημίες.

Η εισαγγελική έρευνα έχει επικεντρωθεί στο σκέλος της υπόθεσης που αφορά το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία
Αίσθημα συνεχούς κόπωσης: Τι μπορεί να σημαίνει