Καταγγελίες για αλλοίωση του πρωτοκόλλου στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ώστε να ενοχοποιηθούν οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης, έκανε την Τρίτη ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας παρουσίασε στοιχεία, που όπως ανέφερε, προκύπτουν από “φλασάκι” που φέρει την ηλεκτρονική υπογραφή του νομικού συμβούλου του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση – είπε – κυβέρνηση προσπάθησε να αλλοιώσει στοιχεία για να κατηγορήσει αντιπάλους.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ο Παύλος Πολάκης ξεκίνησε την υπόθεση, βάζοντας στο στόχαστρο τον ίδιο και την οικογένειά του, σχετικά με 23 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ:

“Μόλις προχθές, μάθαμε ότι στο πρωτόκολλο του ΚΕΛΠΝΟ δεν υπάρχει η απόφαση, που αποδεικνύει ότι όλες οι καταγγελίες εναντίον μου ήταν ψευδείς”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το επίμαχο “φλασάκι”, επεσήμανε πως περιέχεται εντολή αφαίρεσης των εγγράφων. Κατά τη μεταφορά στοιχείων από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε κούτες από εταιρεία φύλαξης, έπεσε στο έδαφος.

Αλλοίωση

Το παρέλαβε υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο οποίος το έστειλε στο σωματείο, στον Άρειο Πάγο και στην επιθεωρήτρια Υγείας.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, περιείχε στοιχείο περί αλλοίωσης του πρωτοκόλλου.

Ο νομικός σύμβουλος του ΚΕΕΛΠΝΟ – είπε – έδινε εντολές για αφαίρεση εγγράφων, ώστε να μπορεί ο κ. Πολάκης να πλήττει αντιπάλους, μεταξύ άλλων και τον ίδιον.

“Περιμένω από την επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης να κάνει τη δουλειά της, αλλά και από την εισαγγελέα διαφθοράς”, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, αφήνοντας αιχμές για μεγάλες καθυστερήσεις στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Μυθιστόρημα

Απαντώντας στις καταγγελίες, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ανακοίνωσε τα εξής:

"Η πολυδιαφημισμένη συνέντευξη τύπου του κ. Γεωργιάδη για αποκαλύψεις της «σκευωρίας» στο ΚΕΕΛΠΝΟ εξελίχθηκε σε μυθιστόρημα φαντασίας τύπου 'Άρχοντας των δαχτυλιδιών'.

Δεν αξίζει ούτε να διαψεύσουμε τα όσα ακούστηκαν για 'το στικάκι που έπεσε κατά τη μεταφορά κούτας και βρέθηκε από υπάλληλο που φοβάται για τη ζωή του'.

Κατανοούμε το πανικό του καθώς οι έλεγχοι για το ΚΕΕΛΠΝΟ ολοκληρώνονται και οι αποκαλύψεις για τη Novartis και τις εντολές Φρουζή που υλοποιήθηκαν από τον κ. Γεωργιάδη παίρνουν την μορφή χιονοστιβάδας.

Τα υπόλοιπα αύριο στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής".

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις