Νομικά μέσα κατά της ιστοσελίδας που διαθέτει μαντζούνια κατά σοβαρών παθήσεων, όπως ο καρκίνος, η νόσος Πάρκινσον και το AIDS, ασκούν οι φαρμακοποιοί.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κυριάκος Θεοδοσιάδης (φωτό) έδωσε εντολή στη νομική υπηρεσία του Συλλόγου να εξετάσει το θέμα και να προχωρήσει στις νόμιμες διαδικασίες.

Μιλώντας στο Iatronet, ο κ. Θεοδοσιάδης χαρακτηρίζει “εγκληματική” τη δραστηριότητα της εν λόγω ιστοσελίδας, καλώντας τα αρμόδια όργανα να πάρουν μέτρα και την κοινωνία “να γυρίσει την πλάτη σε δραστηριότητες αυτού του είδους”…

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου του ΠΦΣ:

“Πρόκειται για εγκληματική δραστηριότητα. Παρόμοιες ιστοσελίδες έχουν καταγγελθεί στο παρελθόν από τον Σύλλογο, ο οποίος είχε προσφύγει σε όλα τα αρμόδια όργανα.

Μόλις ενημερωθήκαμε για το θέμα, προχωρήσαμε σε όλες τις διαδικασίες για καταγγελία στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Το υπουργείο Υγείας, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) και τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας πρέπει να έχουν ανοικτές τις κεραίες τους, προκειμένου να εντοπίζουν και αντιμετωπίζουν παρόμοια περιστατικά.

Την ίδια ώρα, η κοινωνία πρέπει να γυρίσει την πλάτη της σε ανάλογες δραστηριότητες, αποφεύγοντας την επιστροφή στον Μεσαίωνα με τα μαντζούνια".

Ποινικό

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδοσιάδη, η υπόθεση εμπίπτει στο Ποινικό Δίκαιο και οι θεσμοί της χώρας οφείλουν να πάρουν τα μέτρα τους:

"Ενημέρωσα τη νομική υπηρεσία του Συλλόγου να εξετάσει την καταγγελία και να προχωρήσει άμεσα σε όλα τα απαραίτητα μέτρα”, αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

ΕΟΦ

Αξίζει να αναφερθεί ότι για τον Ροδόκηπο και τα προϊόντα του ο ΕΟΦ εξέδωσε σχετική οδηγία για αποφυγή κατανάλωσής τους. Δείτε αναλυτικά εδώ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κ. Γουργουλιάνης: Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης
Οδηγίες των πνευμονολόγων για προστασία από την αφρικανική σκόνη
Εμφυτεύσιμες μπαταρίες μπορούν να λειτουργούν με το οξυγόνο του οργανισμού!