Προβληματική χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι την κατάσταση με τα Κέντρα Υγείας αγροτικού τύπου στην περιοχή της Ηπείρου.

Τα Κέντρα Υγείας του νομού Πρέβεζας είναι υποστελεχωμένα και δεν μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες ενόψει καλοκαιριού.

Σύμφωνα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου το Κέντρο Υγείας Πάργας θα λειτουργεί πλέον μόνο με αγροτικούς ιατρούς.

Μέχρι σήμερα – σημειώνει – εφημέρευε εκ περιτροπής και στο εξής θα κλείνει στις 3 το μεσημέρι.

Ο συντονιστής του Κέντρου Υγείας Πάργας και γενικός γιατρός, ηλικίας 67 ετών, λίγες μέρες πριν την συνταξιοδότησή του έμεινε μόνος του με δύο αγροτικούς γιατρούς για εφημερία.

Ο ένας από τους δύο αγροτικούς γιατρούς είναι σε αναρρωτική άδεια.

Όπως καταγγέλλεται από την ΠΟΕΔΗΝ, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), που έχει την έδρα του στην Πάτρα, δεν έχει δώσει λύσεις, παρά τις ενοχλήσεις της τοπικής κοινωνίας, της Ομοσπονδίας και των συντονιστών των Κέντρων Υγείας της περιοχής.

Την Παρασκευή, εξέδωσε “εντέλλεστε” σε δύο γιατρούς του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού, προκειμένου να καλύψουν Κέντρο Υγείας Πάργας, παρότι είχαν συμπληρώσει τον αριθμό εφημεριών.

Οι δύο γιατροί που πήραν την εντολή δεν παρουσιάστηκαν στο Κέντρο Υγείας Πάργας λόγω ασθένειας.

Έφοδος

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ έφυγε από την Πάτρα και μεσάνυχτα εμφανίστηκε στο Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού. Ζήτησε επιτακτικά από τους γιατρούς να μεταβούν στο νοσοκομείο Πρέβεζας για να τσεκάρουν εκεί τις αναρρωτικές τους άδειες.

Η μία πήγε με ιδιωτικό αυτοκίνητο συνοδεία δικούς της ανθρώπου. Η άλλη γιατρός είπε στον διοικητή ότι δεν διαθέτει αυτοκίνητο και εκείνος την διέταξε να πάρει ταξί.

Όταν του είπε δεν έχει χρήματα για ταξί, έστειλε ασθενοφόρο στο σπίτι της, την ώρα που ασθενοφόρα δεν υπάρχουν για έκτακτα περιστατικά.

Η μία γιατρός με αυτοκίνητο και η άλλη με ασθενοφόρο, έσπευσαν στο νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε η ασθένεια τους!

Λουκέτο

Όπως καταγγέλλεται από την ΠΟΕΔΗΝ, παρόμοια κατάσταση υπήρξε την Κυριακή, που εφημέρευε το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας.

Ο διοικητής της ΥΠΕ φέρεται να ανέστειλε την εφημερία του Κέντρου Υγείας και με “εντέλλεστε” έστειλε τη μοναδική ιατρό να εφημερεύσει στο Κέντρο Υγείας Πάργας.

Σημειώνεται πως – υπό φυσιολογικές συνθήκες – το Κέντρο Υγείας Πάργας και τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας της περιοχής εφημερεύουν καθημερινά.

Με αιχμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν την Τετάρτη πανελλαδική κινητοποίηση: στην Αττική, πεντάωρη στάση εργασίας (10 το πρωί με 3 το μεσημέρι) και στην περιφέρεια 24ωρη απεργία.

Στις 10.30 το πρωί της ίδιας μέρας, πραγματοποιούν πανελλαδική συγκέντρωση έξω από την 1η ΥΠΕ Αττικής (Λεωφόρος Αλεξάνδρας και Κηφισίας).

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;