Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), ο Ιαπωνικός Οργανισμός Φαρμακευτικών Προϊόντων και Ιατρικών Συσκευών (PMDA) και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των Ηνωμένων Πολιτειών συνδιοργανώνουν ένα workshop για να συζητήσουν την ανάπτυξη αντιβιοτικών για τα παιδιά.

Το workshop θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του EMA στο Λονδίνο, στις 21-22 Ιουνίου 2018.

Θα δώσει μια ευκαιρία στις διεθνείς ρυθμιστικές αρχές να διερευνήσουν σε συνεργασία  με τους ιατρούς και κλινικούς ερευνητές, σχέδια που θα επιτρέψουν την έγκαιρη ανάπτυξη αντιβιοτικών για τα παιδιά και θα συζητήσουν μια κοινή ρυθμιστική οδό για την έγκρισή τους.

Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την εκδήλωση θα πρέπει να αποσταλούν εδώ έως τις 6 Ιουνίου 2018.  

Υπό το φως της εμφάνισης της αντιμικροβιακής αντοχής ως μείζονα παγκόσμια απειλή για τη δημόσια υγεία, υπάρχει επείγουσα ανάγκη ανάπτυξης νέων φαρμάκων για τη θεραπεία λοιμώξεων που προκαλούνται από βακτήρια που έχουν καταστεί ανθεκτικά. Τα παιδιά επηρεάζονται επίσης από λοιμώξεις που προκαλούνται από αυτά τα ανθεκτικά βακτήρια και έχουν εξίσου μεγάλη ανάγκη νέων θεραπευτικών επιλογών. Δεδομένου ότι η παιδιατρική ανάπτυξη χρειάζεται αρκετά χρόνια μετά την αρχική έγκριση των φαρμάκων σε ενήλικες, ο έγκαιρος σχεδιασμός και η διεξαγωγή παιδιατρικών μελετών είναι καθοριστικής σημασίας για τη δημιουργία επαρκών στοιχείων που επιτρέπουν την λήψη ρυθμιστικών αποφάσεων και τελικά την έγκαιρη πρόσβαση στα αντιβιοτικά για τα παιδιά που τις χρειάζονται.

Η εκδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο μιας σειράς τριμερών συναντήσεων μεταξύ του EMA, του PMDA και του FDA σχετικά με την ανάπτυξη αντιβιοτικών. Η τόνωση και διευκόλυνση της ανάπτυξης νέων αντιβιοτικών αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση της μικροβιακής αντοχής και ένα κρίσιμο στοιχείο του έργου του ΕΜΑ στον τομέα αυτό.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας