Την Ηγουμενίτσα επισκέφθηκε την Παρασκευή 1-6-2018 ο Αν. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, για τα εγκαίνια του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στην περιοχή, παρουσία του ΓΓ του Υπ. Υγείας Γ. Γιαννόπουλου, του Διοικητή της 6ης ΔΥΠΕ Π. Νικολόπουλου και του Βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κάτση.

Με την ευκαιρία αυτή ο Αν. Υπουργός προγραμμάτισε επίσκεψη στο Κ.Υ. / Γ.Ν. Φιλιατών, για να βρεθεί και να συνομιλήσει από κοντά με τη Διοίκηση και το προσωπικό της μονάδας, να καταγράψει τις τυχόν δυσχέρειες στο δύσκολο έργο τους και να εκτιμήσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της περιοχής.

Από τη συζήτηση που εκτυλίχτηκε με το προσωπικό στο Νοσοκομείο των Φιλιατών, ο Αν. Υπουργός δεσμεύτηκε για την προμήθεια σύγχρονου μαγνητικού τομογράφου, καθώς και τη μεταφορά αξονικού τομογράφου από το ΓΝ Χατζηκώστα των Ιωαννίνων. Τα δύο αυτά ιατρικά μηχανήματα  αναμένεται να αναβαθμίσουν τη λειτουργία της μονάδας και των υπηρεσιών που προσφέρει και να απαλλάξουν τους ασθενείς της περιοχής από τη βάσανο των αναγκαίων μετακινήσεων.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Παγκόσμια ημέρα ελονοσίας: Σοβαρός κίνδυνος για τις εγκύους
Άσκηση και ενυδάτωση: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Ερευνητές στο Ίνσμπρουκ στοχεύουν την αντοχή των μυκήτων στα φάρμακα