Σχετικά με το δημοσίευμα του Iatronet που αφορά την νέα σύμβαση που έχει υπογράψει ο ΠΣΦ με τον ΕΟΠΥΥ, ο Πρόεδρος του Π.Σ.Φ Πέτρος Λυμπερίδης δήλωσε.

Με την ευκαιρία του ρεπορτάζ της ιστοσελίδας σχετικά με τα ερωτήματα για τους όρους της νέας (συλλογικής) σύμβασης, θα ήθελα να δηλώσω τα κάτωθι :

Οι όροι της σύμβασης αποτέλεσαν αντικείμενο διαπραγμάτευσης ΠΣΦ -ΕΟΠΥΥ για τουλάχιστον έξι μήνες, έχουν την έγκριση των συλλογικών οργάνων του ΠΣΦ ( Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο και Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων) και την έγκριση του Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ.

Η συλλογική σύμβαση υπογράφηκε στις 16/7/2018 και αφορά την παροχή φυσικοθεραπευτικών υπηρεσιών σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Σχετικά με τα ερωτήματα που τίθενται-σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Π.Σ.Φ έχει εκδώσει αναλυτική ανακοίνωση η οποία έχει σταλεί σε όλα τα μέλη  https://www.psf.org.gr/psf-news-5439.htm .

Για την περαιτέρω διευκρίνιση των οποιονδήποτε λεπτομερειών υλοποίησης, έχει προγραμματιστεί συνάντηση των διοικήσεων των περιφερειακών τμημάτων όλης της χώρας με το ΚΔΣ του ΠΣΦ.

Το να δημιουργούνται τεχνηέντως ζητήματα εφαρμογής της συλλογικής σύμβασης, με δηλώσεις δήθεν προβληματισμένων συμβεβλημένων φυσικοθεραπευτών, που όμως οι ίδιοι τυγχάνουν μέλη των συλλογικών οργάνων, συμμετείχαν και ενέκριναν τους όρους της σύμβασης, είναι μάλλον ανορθόδοξο.

Η συλλογική σύμβαση είναι πλέον γεγονός, οι πάροχοι καταθέτουν αθρόα τις αιτήσεις προσχώρησης μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://psf.org.gr/sillogiki_aitisi.php  και η υλοποίησή της, είναι μια επίπονη διαδικασία, καθώς αφορά 2.500 παρόχους.

Η συλλογική σύμβαση είναι μια θετική  εξέλιξη, δημιουργεί νέα δεδομένα όσον αφορά την συμβατική σχέση των συμβεβλημένων φυσικοθεραπευτών, θέτει νέες ευνοϊκότερες  συνθήκες και η συγκεκριμένη εξέλιξη ευνοεί και τις δυο πλευρές.

Το κυριότερο αυτή την ώρα είναι το έργο της υλοποίησης και όχι οι επίπλαστοι προβληματισμοί.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Περίπου 1.000 παιδιά στην Ελλάδα κάτω των 16 ετών πάσχουν από Νεανικό Ρευματικό Νόσημα