Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, η ομάδα στήριξης φροντιστών με καρκίνο μαστού, προέκυψε από αιτήματα που κατατέθηκαν στην τηλεφωνική γραμμή στήριξης του Συλλόγου, από ανθρώπους, συγγενείς και φίλους, γυναικών που παλέυουν με αυτή την ασθένεια.

Οι άνθρωποι του Άλματος Ζωής προτρέπουν :

'Εάν η σύντροφος, η μητέρα, η κόρη ή η αδερφή σου διαγνώστηκε με καρκίνο μαστού πριν λίγο καιρό, δήλωσε συμμετοχή στην Ομάδα Στήριξης Φροντιστών για να λάβεις υποστήριξη, ενημέρωση και συμβουλές για το πώς να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου και να προσαρμοστείς στις αλλαγές που προκύπτουν μετά τη διάγνωση προσφέροντας παράλληλα τη μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια στη γυναίκα της οικογένειάς σου που βιώνει την εμπειρία. Η συμμετοχή στην ομάδα είναι ΔΩΡΕΑΝ'.

Συντονίστριες του προγράμματς είναι οι :  Φρόσω Τζιντζηροπούλου, Ψυχολόγος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "'Αλμα Ζωής" και Χριστιάνα Μήτση, Ψυχολόγος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "'Αλμα Ζωής"

Οι δώδεκα προγραμματισμένες συνεδρίες θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 17:00 - 19:00 ενώ ο αριθμός συμμετεχόντων υπολογίζεται σε 10 άτομα. Οι συνεδρίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις 8 Ιανουαρίου 2014 και να ολοκληρωθούν στις 26 Μαρτίου 2014.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται καθημερινά, μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου 2013 στο τηλέφωνο 210 4180006 (εσωτ. 18 ή 25).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Στα 47 τρισ. δολάρια το παγκόσμιο κόστος των χρόνιων ασθενειών έως το 2030
Εστάλησαν τα πρώτα SMS σε νέες ηλικιακές ομάδες για δωρεάν μαστογραφία - Ποιες γυναίκες αφορά
Μαγιορκίνης για το εμβόλιο της AstraZeneca: Πιο επικίνδυνο είναι το χάπι για τον πονοκέφαλο