Όλα τα μυστικά της υπερηχογραφίας και της ελαστογραφίας, θα ξεδιπλωθούν στη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου – EUROSON SCHOOL - που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή 15 και 16 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Crowne Plaza.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η υπερηχογραφία αποτελεί την αποτελεσματική λύση για τα περισσότερα προβλήματα για όλο το σώμα και μάλιστα με καλό συντελεστή κόστους οφέλους, τονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εφαρμογής των Υπερήχων στην Ιατρική και την Βιολογία ( HSUMB) κ. Παύλος Ζουμπούλης. ΄Οσον αφορά την ελαστογραφία, αυτή σύμφωνα με τον κ. Ζουμπούλη, δικαίως ονομάζεται ατραυματική βιοψία που χαρακτηρίζει του ιστούς.

Ο υπερηχογράφος είναι παρών σε όλα τα σημεία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου. Στο πρόγραμμα του Euroson School δίνεται έμφαση στον συνδιασμό κλινικών χειρουργικών και υπερηχογραφικών ευρημάτων στα PracticalCourses. Με την Ελαστογραφία, ο υπερηχογράφος αποκτά νέα δνατότητα αξιολόγησης και αξιόπιστης μέτρησης της σκληρότητας και της ελαστικότητας των ιστών. Προστίθεται μία νέα διάσταση στην Υπερηχογραφική εικόνα διάκρισης του παθολογικού ιστού από τον φυσιολογικό.

Το συνέδριο απευθύνεται στους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων που πραγματοποιούν υπερήχους και ουσιαστικά όλη η εκδήλωση είναι πρακτικά σεμινάρια ιδιαίτερα χρήσιμα για την επιστημονική κοινότητα.

Στο συνέδριο- το οποίο αναμένεται να ξεπεράσει τις 300 συμμετοχές- θα συμμετάσχουν γιατροί από την Τουρκία, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τα βαλκάνια και ειδικότερα την Αλβανία, το Κόσσοβο, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ίδρυμα ''Παύλος Γιαννακόπουλος'': Εγκαίνια στο ανακαινισμένο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Δήμου Λειψών
16ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο
70 γιατροί του "Γ. Γεννηματάς": Καθημερινότητα η εικόνα της εφημερίας