Το πρόγραμμα ‘Σχολεία υπερασπιστές των παιδιών’ έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για το έργο της UNICEF, την κατάσταση που βιώνουν παιδιά της ίδιας ηλικίας σε όλο τον κόσμο και την προώθηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, θα έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν τα δικαιώματα τόσο τα δικά τους όσο και των συμμαθητών τους, να λύνουν ειρηνικά τις διαφορές τους και να λειτουργούν ως υπεύθυνοι πολίτες.

Μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες, θα διασκεδάσουν θα παίξουν, θα προβληματιστούν, θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να ασκηθούν στις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, του αλτρουϊσμού, της ειρήνης, αλλά ταυτόχρονα να μάθουν να εξερευνούν, να συνδιαλέγονται, να επιχειρηματολογούν και να συμβιώνουν ειρηνικά.

Το υλικό που δημιούργησε η UNICEF Ελλάδος, απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και παροτρύνει τα σχολεία μέσα από το πρόγραμμα να επιστρατεύσουν τη φαντασία, τις γνώσεις, τη δημιουργικότητα, την πρωτοβουλία, την εμπειρία τους και τη συνεργασία παιδιών και εκπαιδευτικών.

Η UNICEF Ελλάδος θα ανακηρύξει και θα βραβεύσει τα «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών» που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και που με τη δράση τους θα υποστηρίξουν ενεργά το έργο της για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας.

Όσα σχολεία επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα της UNICEF www.unicef.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ
Συμβουλές αυτοφροντίδας που θα κάνουν τη διαφορά
Κ. Νταλούκας: Καθησυχαστικός για τα κρούσματα λοίμωξης από παρβοϊό