Το Σάββατο 22 Μαρτίου, η Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η ανακούφιση του φορτίου των φροντιστών», στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (Ριζάρη 2) από τις 10:00 έως τις 17:00. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των φροντιστών ατόμων με νόσο Alzheimer, παράγοντες που βοηθούν σημαντικά στο δύσκολο έργο τους. 

Ο ενημερωμένος και εκπαιδευμένος φροντιστής προσφέρει υψηλής ποιότητας φροντίδα και καταφέρνει να χειρίζεται πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της νόσου. Στο πλαίσιο αυτό οι φροντιστές των ανθρώπων με νόσο Alzheimer θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με ειδικούς επιστήμονες για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που βιώνουν, ώστε να αντιμετωπίσουν καλύτερα το φορτίο της φροντίδας. Η εκδήλωση περιλαμβάνει δύο επαναλαμβανόμενους κύκλους εκπαιδευτικών διαλέξεων με την εξής θεματολογία:

  • Συμπτώματα, εξέλιξη και φαρμακευτική αγωγή της νόσου Alzheimer
  • Διαταραχές Συμπεριφοράς και μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις
  • Το φορτίο του φροντιστή και πώς αντιμετωπίζεται
  • Εκπαίδευση για έμμισθους φροντιστές (Έλληνες και αλλοδαπούς) – Πρόγραμμα Set care.

Παράλληλα, θα υπάρχει δυνατότητα για δημιουργική απασχόληση των ασθενών, όπως ασκήσεις μνήμης με μολύβι και χαρτί, εργοθεραπεία κ.ά. από τους ψυχολόγους της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών και τους εθελοντές.

Η Ημέρα του Φροντιστή έχει καθιερωθεί εδώ και έξι χρόνια από την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών, ώστε ο φροντιστής που βοηθά σε τακτική ή καθημερινή βάση τον ασθενή με νόσο Alzheimer και φροντίζει για την κάλυψη την αναγκών του, την άνετη και ασφαλή διαβίωσή του, να βρει αποτελεσματικές διεξόδους στις αυξημένες απαιτήσεις αυτής της φροντίδας και να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά την ψυχολογική, σωματική και οικονομική επιβάρυνσή του.

Στους χώρους υποδοχής της εκδήλωσης θα διανέμονται ενημερωτικά έντυπα σε κάθε ενδιαφερόμενο και θα δίνονται πληροφορίες για τα προγράμματα λειτουργίας των Κέντρων Ημέρας.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 9011 40 41 51 (χρέωση από σταθερό 1,48 ευρώ και από κινητό 1,57 ευρώ το λεπτό)
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Νοvartis Hellas AEBE

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γρίπη των πτηνών: Χαμηλός ο κίνδυνος μετάδοσης από τα ζώα στον άνθρωπο στις πόλεις
Τα νοσοκομεία με τη μεγαλύτερη φαρμακευτική δαπάνη [πίνακας]
1 στους 2 υγειονομικούς θεωρούν μη ασφαλή την παρεχόμενη φροντίδα, λόγω των ελλείψεων [ανάλυση]