Το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων (Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.) δημιούργησε και λειτουργεί την «Πρωινή Ζώνη ψυχοδυναμικής ψυχοθεραπείας νέων ενηλίκων» στην οποία παρέχεται:
α) ατομική θεραπεία σε νέους με χαμηλά εισοδήματα, ανέργους και φοιτητές ηλικίας 18 έως 25 ετών και
β} ομαδική θεραπεία σε νέους ενήλικες 18 έως 30 ετών.

Η διεπιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων έλαβε την απόφαση να δημιουργήσει την «Πρωινή Ζώνη» για νέους ενήλικες, καθώς και να παρέχει τις υπηρεσίες της έναντι ιδιαίτερα χαμηλού κόστους, διότι:

α) θεωρεί ότι η κρίση που πλήττει την ελληνική κοινωνία καθρεφτίζεται και κορυφώνεται στους νέους ενήλικες, οι οποίοι καλούνται να βιώσουν ένα μεταβατικό στάδιο σε ένα εξαιρετικά δυσμενές κοινωνικό περιβάλλον, αντιμέτωποι με την κρίση αξιοπιστίας των θεσμών, τον επαγγελματικό αποκλεισμό και την οικογενειακή αποδόμηση και

β) γνωρίζει ότι πολλοί νέοι, ενώ βιώνουν επώδυνα συμπτώματα ή, ακόμα, και έχουν διαμορφώσει αίτημα για θεραπεία, παραμένουν «αβοήθητοι» λόγω, αφενός, της έλλειψης ανάλογων υπηρεσιών στο δημόσιο τομέα και, αφετέρου, του μεγάλου οικονομικού κόστους των θεραπευτικών πράξεων στον ιδιωτικό τομέα.

Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.

Το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων (Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.) είναι φορέας μη κερδοσκοπικός, ‘’με την πλέον κυριολεκτική και αποδεδειγμένη έννοια’’. Δεν λαμβάνει καμία επιχορήγηση από το κράτος και τα έσοδά του προέρχονται αποκλειστικά από τις παρεχόμενες θεραπευτικές πράξεις. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, με δεδομένες τις οικονομικές δυσκολίες ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, καταβάλλονται προσπάθειες εύρεσης πόρων από δωρεές και χορηγίες με σκοπό να διατηρηθούν οι υπηρεσίες προσιτές σε ομάδες του πληθυσμού που δεν έχουν δυνατότητα να απευθυνθούν οπουδήποτε αλλού.

Από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, την επιστημονική ευθύνη του Ι.Ψ.Υ.Π.Ε. έχει ο καθηγητής Ψυχιατρικής-Παιδοψυχιατρικής κ. Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ‘’του οποίου η πολυετής αφιλοκερδής επιστημονική, εκπαιδευτική και κοινωνική προσφορά στον χώρο της ψυχικής υγείας είναι αδιαμφισβήτητη.’’

Το Ι.Ψ.Υ.Π.Ε. παρέχει αδιαλείπτως υπηρεσίες στην κοινότητα από το 1996 με βάση τις αρχές και τη μεθοδολογία της κοινοτικής και κοινωνικής ψυχιατρικής. ‘’Η ποιότητα των υπηρεσιών του Ινστιτούτου βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, το οποίο αντανακλάται στην αίσθηση ασφάλειας και πλαισίωσης των θεραπευομένων μας.’’

Η επιστημονική ομάδα αποτελείται από ψυχιάτρους, ψυχολόγους, παιδοψυχιάτρους, λογοπεδικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ειδικούς παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, δραματοθεραπευτές, μουσικοθεραπευτές και άλλους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας.

Τα τμήματα που λειτουργεί το Ινστιτούτο είναι τα εξής:

  • Ενηλίκων
  • Παιδιών και Εφήβων
  • Ψυχιατρικής Περίθαλψης στο Σπίτι του Ασθενούς
  • Κοινωνικοποίησης

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Ι.Ψ.Υ.Π.Ε. Επίσης, μπορείτε να παρακολουθείτε τα νέα του Ι.Ψ.Υ.Π.Ε. στο facebook και στο twitter.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού
Να τρέχω με τις φτέρνες ή με τις μύτες των δαχτύλων του ποδιού;
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση