Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξειδίκευσης για την «Πολιτική και Οικονομία του Φαρμάκου» για επιμόρφωση στελεχών του Δημοσίου - επαγγελματίες υγείας στον τομέα των οικονομικών της υγείας πραγματοποιεί η Μονάδα Πολιτικής και Οικονομίας του Φαρμάκου του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο εξορθολογισμός των δημοσίων δαπανών υγείας εν μέσω κρίσης και ο εκσυγχρονισμός του συστήματος υγείας για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών βρίσκονται εδώ και καιρό στο επίκεντρο των διεργασιών στον ευαίσθητο χώρο της υγείας. Η συνεχής επιμόρφωση των αρμόδιων στελεχών του δημόσιου τομέα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την βέλτιστη επιτέλεση του έργου τους, η οποία τελικώς αντικατοπτρίζεται στις αποφάσεις που λαμβάνονται.

Το Πρόγραμμα στοχεύει στην εκπαίδευση για τη διαχείριση της φαρμακευτικής δαπάνης και την άρση των στρεβλώσεων στη φαρμακευτική αγορά προς όφελος του ασθενή και του ίδιου του συστήματος υγείας. Μεταξύ των θεματικών ενοτήτων του προγράμματος περιλαμβάνονται οι νέες μέθοδοι συγκράτησης του κόστους risk sharing and price-volume, τα θεραπευτικά πρωτόκολλα, η αξιολόγηση των τεχνολογιών υγείας, ο ρόλος των βιοδεικτών και η διάδραση νοσοκομείου – φαρμακείου.

Το Πρόγραμμα Εξειδίκευσης δεν απαιτεί την καταβολή διδάκτρων, έχει διάρκεια 26 ωρών, ξεκινά στις 30 Μαΐου και απευθύνεται σε φαρμακοποιούς και άλλους επαγγελματίες συναφών αντικειμένων που εργάζονται στο δημόσιο τομέα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τη Δευτέρα 26 Μαΐου. Μεταξύ των διακεκριμένων διδασκόντων περιλαμβάνονται οι Γ. Τούντας, Λ. Θηραίος, Γ. Σιβολαπένκο, Μ. Γείτονα και Κ. Σουλιώτης.

Χορηγός του προγράμματος είναι η Amgen Hellas.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ
Συμβουλές αυτοφροντίδας που θα κάνουν τη διαφορά
Κ. Νταλούκας: Καθησυχαστικός για τα κρούσματα λοίμωξης από παρβοϊό