Οι σύγχρονες πρακτικές αντιμετώπισης των παθήσεων της αορτής παρουσιάζονται στο Συνέδριο Aortic Live 2, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 - 13 Σεπτεμβρίου, από το West German Heart Center, στο Essen της Γερμανίας. 

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο εξασφάλισε τη ζωντανή αναμετάδοση -μέσω διαδικτύου- των χειρουργείων και των επιστημονικών ομιλιών του Συνεδρίου.

Η αναμετάδοση του Συνεδρίου διοργανώνεται από το Α΄ Καρδιοχειρουργικό Τμήμα του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με Διευθυντή τον κ. Ανδρέα Μπαϊρακτάρη και βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ένωσης Επιστημονικού Προσωπικού ΩΚΚ. Η αναμετάδοση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Στέλιος Παπαδημητρίου» (7ο όροφο) του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιστημονικές ομιλίες, την αναμετάδοση 20 επεμβάσεων από τρία χειρουργεία και υβριδικό χειρουργείο, την παρουσίαση περιπτώσεων μέσω βίντεο με έμφαση στις πλέον σύγχρονες υβριδικές και επεμβατικές μεθόδους, κ.α. Το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aortic–live.de
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Πληροφορίες για την εκδήλωση: www.onasseio.gr ή στο τηλέφωνο 210 94 93 188.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η τεχνητή νοημοσύνη αξιολογεί τον καρδιαγγειακό κίνδυνο κατά τη διάρκεια αξονικής τομογραφίας [μελέτη]
Να αναπτύξουν εμβόλιο για λοιμώξεις ανθεκτικές στα αντιβιοτικά προσπαθούν οι ερευνητές
Lavipharm: Αναζητά νέες ευκαιρίες, μεγάλη αγορά η φαρμακευτική κάνναβη