Δωρεάν εξετάσεις μέτρησης PSA θα προσφέρει για 6η συνεχή χρονιά η Βιοϊατρική στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου του Προστάτη.

Κατά την "Εβδομάδα Δωρεάν προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του Προστάτη" από 22-27 Σεπτεμβρίου, άνδρες ηλικίας 50-75 ετών, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν στην προληπτική εξέταση, στα διαγνωστικά κέντρα και τις κλινικές του Ομίλου σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Οι ενδιαφερόμενοι, με ένα τηλεφώνημα στο 210-6966100 (Αττική) και στο 2310 459 660 (Θεσσαλονίκη), μπορούν να ενημερωθούν για τον δωρεάν έλεγχο PSA, ο οποίος δεν απαιτεί προετοιμασία και γίνεται με μία απλή, ολιγόλεπτη αιμοληψία.

Η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου συνιστά σήμερα το συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στους άνδρες άνω των 50 ετών και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ιδιαίτερα, είναι υπεύθυνος για το 9% των θανάτων από καρκίνο.

Προέρχεται από τον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων του προστάτη αδένα, μέρους του αναπαραγωγικού συστήματος του άνδρα, υπό την επίδραση της ορμόνης τεστοστερόνη. Δυστυχώς, ο καρκίνος του προστάτη δεν συνοδεύεται από συμπτώματα στα πρώιμα στάδια και για αυτό πολλές περιπτώσεις παραμένουν αδιάγνωστες μέχρι την εξάπλωση της νόσου. Το ειδικό προστατικό αντιγόνο (PSA) είναι η εξέταση που έδωσε τη δυνατότητα να διαγιγνώσκονται περισσότεροι καρκίνοι σε πιο πρώιμα στάδια, οπότε και να μπορούν να δοθούν στους ασθενείς πολλαπλές επιλογές θεραπείας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα