Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος διοργανώνει Ημερίδα Ενημέρωσης με τίτλο «Αγωγή Υγείας μέσω του Σχολείου, της Οικογένειας, της Κοινότητας», στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Πρόγραμμα Αγωγή Υγείας σε Σχολεία» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Εθνικούς Πόρους.

Την έναρξη της Ημερίδας θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Ε.Ν.Ε. κ. Δημήτρης Σκουτέλης, την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου και ώρα 14:00 στο Αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας – Ε. Σ.Δ.Υ (Λ. Αλεξάνδρας 196).

Στην Ημερίδα θα συμμετάσχουν με εισηγήσεις τους, φορείς της Υγείας και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και Γ’ Αθηνών.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το έργο «Πρόγραμμα Αγωγή Υγείας σε Σχολεία» και τις δράσεις που θα υλοποιηθούν, καθώς και για θέματα αγωγής υγείας από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Το πρόγραμμα έχει ως βασικό στόχο τη διεξαγωγή παρεμβάσεων σε 200 σχολεία αναφορικά με θέματα Αγωγής Υγείας και κυρίως την παροχή Βασικών Πρώτων Βοηθειών μέσω της χρήσης της βιωματικής μεθόδου και των εποπτικών μέσων. Οι δράσεις θα απευθύνονται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και θα επικεντρώνονται σε σχολεία που υπάγονται στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθηνών, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, καθώς και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, στόχος του προγράμματος αποτελεί η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου πληθυσμού για την απόκτηση στάσεων και δεξιοτήτων Βασικών Πρώτων Βοηθειών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το διαδικτυακό ιστότοπο της Ε.Ν.Ε. (www.enne.gr) και την ιστοσελίδα του προγράμματος (www.schoolhealth.gr).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ
Συμβουλές αυτοφροντίδας που θα κάνουν τη διαφορά
Κ. Νταλούκας: Καθησυχαστικός για τα κρούσματα λοίμωξης από παρβοϊό