Οι Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Δέλτα ''Η Γενετική Κληρονομιά των Κυπρίων μέσα από ειδικά θέματα γενετικής'', διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου και ώρα 20.00, στην «Αίθουσα Λόγου και Τέχνης», Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου).

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Κυριάκος Κενεβέζος, Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, Ομότιμος Καθηγητής Γενετικής και Γενετικής Ανθρώπου του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
  • Εμμανουήλ Καναβάκης, Καθηγητής Γενετικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Εργαστηρίου Ιατρικής Γενετικής, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»
  • Νίκος Κ. Μοσχονάς, Καθηγητής Ιατρικής Μοριακής Γενετικής, Διευθυντής του Εργαστηρίου Γενικής Βιολογίας Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Πατρών.
  • Γεράσιμος Α. Ρηγάτος Άμ. Επίκ. Καθηγητής Ιατρικής Επίτιμος Δρ Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συντονίστρια της εκδήλωσης είναι η Αικατερίνη Μεταξωτού, Ομότιμη Καθηγήτρια Γενετικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια της Κύπρου από τους: Κωνσταντίνο Κίκιλη βιολί, Γιώργο Παπαϊωάννου λαούτο, Βασιλική Κίκιλη τραγούδι και Αγγελική Κίκιλη τραγούδι.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]