Την 4η Διημερίδα Εφαρμοσμένης Εργαστηριακής Ιατρικής διοργανώνει στις 18 - 19 Απριλίου στην Αθήνα (Ξενοδοχείο Royal Olympic), ο Πανελλήνιος Συνεταιρισμός Εργαστηριακών Ιατρών MEDISYN στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των επιστημόνων της υγείας πάνω σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα, τα οποία θα αναπτυχθούν από διακεκριμένους επιστήμονες του χώρου της Υγείας.

Στη διάρκεια της διημερίδας θα πραγματοποιηθούν 4 στρογγυλά τραπέζια με θέματα Αιματολογίας, Ανοσολογίας, Ουρολογίας, Γυναικολογίας, καθώς και 7 διαλέξεις με αντικείμενο τους εργαστηριακούς διαγνωστικούς αλγορίθμους κλασικών βιοχημικών και ορμονολογικών εξετάσεων, τις παρασιτώσεις στον Ελλαδικό χώρο, τις επανεμφανιζόμενες νόσους στη χώρα, τις συγγενείς λοιμώξεις, τα 40 χρόνια TORCH, τον ρόλο του Βιοπαθολόγου, την εργαστηριακή προσέγγιση του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών, τη διαδικασία αξιολόγησης αναερόβιων μικροβίων και τις επιπολής μυκητιάσεις.

Πεποίθηση των Εργαστηριακών Ιατρών – Μελών του MEDISYN είναι ότι η Εργαστηριακή Ιατρική χρειάζεται σήμερα, περισσότερο από ποτέ, τη συνεργασία όλων των ειδικοτήτων και η ενσωμάτωση νέας γνώσης απαιτεί την ενίσχυση ενός μηχανισμού επικοινωνίας και συνεργασίας.

Οι ιδιαίτερες ανάγκες των ασθενών, σε συνδυασμό με τα νέα δεδομένα στο χώρο της υγείας και της κοινωνίας γενικότερα, καλύπτονται μόνο σε περιβάλλον φροντίδας, από επιστήμονες με κοινή γλώσσα και αντίληψη ως προς την παροχή υψηλού επιπέδου εργαστηριακών υπηρεσιών.

Όπως σημειώνει η Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Διημερίδας MEDISYN κ. Ευαγγελία Κουσκούνη «και η 4η Διημερίδα Εφαρμοσμένης Εργαστηριακής Ιατρικής φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης, επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ εργαστηριακών και κλινικών ειδικοτήτων».

Αναλυτικά, πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τους εισηγητές περιλαμβάνονται στο www.medisyn.eu 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Κατάχρηση αντιβιοτικών σημειώθηκε κατά την πανδημία COVID-19
Συνάντηση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ – ΕΟΠΥΥ
Έρευνα συνδέει τα φάρμακα για τις καούρες με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ημικρανίας