Την 4η Διημερίδα Εφαρμοσμένης Εργαστηριακής Ιατρικής οργανώνει στις 18 - 19 Απριλίου 2015 ο συνεταιρισμός εργαστηριακών γιατρών Medisyn, στην Αθήνα, σε μία προσπάθεια ανταλλαγής απόψεων σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα.

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, κ. Ευαγγελία Κουσκούνη, η Εργαστηριακή Ιατρική χρειάζεται ακόμα περισσότερο τη συνεργασία όλων των ειδικοτήτων και η ενσωμάτωση νέας γνώσης απαιτεί την ενίσχυση ενός μηχανισμού επικοινωνίας και συνεργασίας. Παράλληλα, με βάση τα νεώτερα δεδομένα στο χώρο της υγείας, οι αυξημένες ανάγκες της Εργαστηριακής Διαγνωστικής, καλύπτονται από επιστήμονες με υψηλού επιπέδου γνώσεις και παροχής ιατρικών υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο της διημερίδας θα συζητηθούν θέματα όπως τα μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα, η εργαστηριακή αξιολόγηση αιμοσφαιρινοπαθειών, η ανοσιακή απάντηση έναντι της φυματιώδους λοίμωξης, τα αυτοαντισώματα: αξιολόγηση αποτελεσμάτων-κατάρτιση αλγορίθμου στη διαγνωστική προσέγγιση των συστηματικών αυτοάνοσων νοσημάτων οι εργαστηριακοί διαγνωστικοί αλγόριθμοι κλασικών βιοχημικών και ορμονολογικών εξετάσεων η εργαστηριακή διάγνωση ουρολοιμώξεων ο ρόλος του μικροβιολογικού εργαστηρίου στην πρόληψη του καρκίνου της μήτρας, οι παρασιτώσεις στον Ελλαδικό χώρο, οι επανεμφανιζόμενες νόσοι στον Ελλαδικό χώρο, οι συγγενείς λοιμώξεις-40 χρόνια TORCH, η εργαστηριακή προσέγγιση του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών , η διαδικασία αξιολόγησης αναερόβιων μικροβίων και οι επιπολής μυκητιάσεις.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα