Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ.) και το Τμήμα Καρδιοαγγειακής και Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης (Τ.Κ.Α.Φ.Α.), διοργανώνουν το 2ο Σεμινάριο Καρδιοαγγειακής Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης με θέμα «Φυσικοθεραπευτική Αποκατάσταση Ασθενών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Νέες Τάσεις και Δυναμική», το Σάββατο 23 Μαΐου 2015 στο «ΔΩΜΑ» του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός» στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, κ. Γεώργιος Μπάκας επισημαίνει ότι: «Πλήθος επιστημονικών μελετών αποδεικνύουν ότι η αποκατάσταση βαρέως πασχόντων ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ μέσω της φυσικοθεραπείας, αποτελεί το κλειδί για τη βελτίωση των ζωτικών λειτουργιών των ασθενών, τη μείωση της νοσηρότητας αλλά και της θνησιμότητας.»

Από την πλευρά της η κ. Άννα Χρηστάκου, Συντονίστρια της Κατεύθυνσης της Φυσικοθεραπείας στη ΜΕΘ του Τ.Κ.Α.Φ.Α. (Ταμίας Τ.Κ.Α.Φ.Α.) εξηγεί ότι «Η φυσικοθεραπευτική αξιολόγηση και αποκατάσταση των ασθενών που νοσηλεύονται σε Μ.Ε.Θ., συμβάλλουν στη μείωση του χρόνου παραμονής του ασθενούς στο μηχανικό αερισμό και τη Μ.Ε.Θ., στη βελτίωση της καρδιαγγειακής και αναπνευστικής λειτουργίας, στην αύξηση της μυϊκής δύναμης, αντοχής, ισορροπίας και λειτουργικότητας, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής κατά την παραμονή και έξοδο από τη Μ.Ε.Θ.»

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση στη Φυσικοθεραπευτική Αξιολόγηση και Αποκατάσταση Ασθενών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας με νέες φυσικοθεραπευτικές μεθόδους.

Το Σεμινάριο απευθύνεται εκτός από Φυσικοθεραπευτές, σε Ιατρούς-Εντατικολόγους και γενικά στους επιστήμονες εκείνους που ασχολούνται με την αποκατάσταση βαρέως πασχόντων ασθενών, όπως Νοσηλευτές, Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Διατροφολόγους και Ψυχολόγους.

Το Σεμινάριο μοριοδοτείται με μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης που αναγνωρίζονται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και το EACCME-UEMS.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνναβη και θεραπευτικές τεχνικές στον χρόνιο πόνο - Το επόμενο βήμα
Ενίσχυση της Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας
Ερρίκος Ντυνάν: Πρωτοποριακή, μη επεμβατική τεχνική φίστουλας για νεφροπαθείς