Tο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Διεθνής Ιατρική Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με επιστημονικά υπεύθυνο τον αν. Καθηγητή κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, διοργανώνει την 5η Επιστημονική Διημερίδα Ναυτικής και Ταξιδιωτικής Ιατρικής «Ιατρική στη Θάλασσα - Ιατρική των Καταδύσεων» στις 22 και 23 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου Συγγρού στον Πόρο.

Το εντατικό σεμινάριο πραγματοποιείται με την συνδρομή του Δήμου Πόρου, του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και της Ελληνικής Εταιρείας Ναυτικής και Ταξιδιωτικής Ιατρικής.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση υγειονομικών, αλλά και όσων ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με τις καταδύσεις, σε θέματα καταδυτικής ιατρικής και υπερβαρικής θεραπείας, ανάμεσα στα οποία το βαρότραυμα και η νόσος των δυτών, η παθοφυσιολογία της ελεύθερης κατάδυσης και της κατάδυσης σε μεγάλα βάθη και οι θάλαμοι αποσυμπίεσης. Παράλληλα ειδική τράπεζα θα αφιερωθεί στην αντιμετώπιση του ιατρικού επείγοντος στην θάλασσα.

Στο σεμινάριο συμμετέχουν εξέχοντες επιστήμονες ειδικοί στην καταδυτική και υπερβαρική ιατρική καθώς και πανεπιστημιακοί, αναμεσά στους οποίους οι καθηγητές κ.κ. Π. Σκανδαλάκης, Ε. Μάνεσης, Γ. Σάπκας Α. Τριπολίτης Ι. Βασιλειάδης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ – ΕΟΠΥΥ
Έρευνα συνδέει τα φάρμακα για τις καούρες με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ημικρανίας
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό