Το Διαπανεπιστηµιακό Συνέδριο είναι η κορυφαία εκδήλωση του Ελληνικού Κολλεγίου Ακτινολογίας με συμμετοχή όλων των Πανεπιστημιακών Εργαστηρίων Ακτινολογίας. Αποσκοπεί στη διάχυση της ιατρικής γνώσης, τόσο μεταξύ Ακτινολόγων όσο και άλλων ιατρικών ειδικοτήτων και συναφών επιστημών υγείας.

Φέτος διοργανώνεται από το B’ Εργαστήριο Ακτινολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και θα λάβει χώρα από 12-14 Νοεμβρίου 2015 σε τρεις αίθουσες στο ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα. Στη διοργάνωση συμμετέχει η Ένωση Φυσικών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΦΙΕ) με ευρεία συμμετοχή στο κύριο πρόγραμμα καθώς και με Ημερίδα σε συνέχεια του συνεδρίου, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015.

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι ιατροί Ακτινολόγοι, Πυρηνικοί ιατροί, Ακτινοθεραπευτές Ογκολόγοι, Φυσικοί Ιατρικής, Τεχνολόγοι Ακτινολόγοι από το χώρο του Πανεπιστημίου, του ΕΣΥ, των Ενόπλων Δυνάμεων και του Ιδιωτικού Τομέα. Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει στρόγγυλες τράπεζες, διαδραστικά κλινικά φροντιστήρια, προφορικά και ηλεκτρονικά αναρτηµένες ανακοινώσεις που καλύπτουν την πλειονότητα των σύγχρονων διαγνωστικών και απεικονιστικά καθοδηγούμενων θεραπευτικών μεθόδων σε όλα τα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν οι τρεις ερευνητικές συνεδρίες όπου θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί η πρόσφατη ερευνητική δραστηριότητα των Εργαστηρίων Ακτινολογίας και τμημάτων Ιατρικής Φυσικής των Πανεπιστημίων της χώρας.
Τέλος, παράλληλος στόχος του Συνεδρίου είναι η συμβολή στη βελτίωση της εκπαίδευσης των Ειδικευομένων ιατρών, Φοιτητών Ιατρικής, Φυσικών Ιατρικής, Τεχνολόγων Ακτινολόγων, Νοσηλευτών στα Ακτινολογικά Εργαστήρια, όπως και η συνεχιζόμενη εκπαίδευση των ειδικευμένων ιατρών. Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η ελληνική.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα