Σε εορταστικό κλίμα θα πιούνε τον καθιερωμένο καφέ τους, οι φροντιστές ασθενών με άνοια και νόσο Alzheimer, την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, οι οποίοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία, να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε συζήτηση, για τα προβλήματα συμπεριφοράς των ηλικιωμένων ασθενών και τους εναλλακτικούς τρόπους χειρισμού τους.

Οι φροντιστές μπορούν να ενημερωθούν και να πάρουν χρήσιμες απαντήσεις πάνω σε ζητήματα προβλημάτων συμπεριφοράς των ηλικιωμένων που φροντίζουν, από την έμπειρη ψυχολόγο του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ», Χριστίνα Αναστασοπούλου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει Χριστουγεννιάτικη γιορτή και Bazaar βιβλίου.

Η συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου από τις 17.30 έως τις 19.30 στην αίθουσα διδασκαλίας και εκδηλώσεων του Κέντρου Alzheimer, του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Νέστωρ», στο 2ο όροφο, στην οδό Ι. Δροσοπούλου 22, στην Κυψέλη.

Το Bazaar βιβλίου που θα λειτουργεί στο χώρο διοργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη της Alpha Bank, η οποία στο πλαίσιο ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εν όψει των εορτών, δώρισε στον Οργανισμό 93 αντίτυπα εκδόσεων της Τράπεζας.
Το Πρόγραμμα «καφές για φροντιστές» το οποίο εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία από τον Οργανισμό Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ» και το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer και συναφών διαταραχών, παρέχεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των ωφελούμενων φροντιστών.

Υπεύθυνοι του Προγράμματος «καφές για φροντιστές» από την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ» είναι ο Ψυχίατρος, Αντώνης Μούγιας και από το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer και συναφών διαταραχών, είναι η πρόεδρος, Παναγιώτα Σουρτζή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Κέντρου Alzheimer «ο Νέστωρ», Ι. Δροσοπούλου 22, Κυψέλη: 210-8235050, 210-8235620.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.nstr.gr 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση Γεωργιάδη με τον υπουργό Υγείας της Κύπρου
Άσκηση: Καλύτερα να μετράμε βήματα ή λεπτά; [μελέτη]
Λαμία: Σταφυλόκοκκος σε δείγματα φαγητού που κατανάλωσαν μαθητές