Με δωρεάν προληπτικό ιατρικό έλεγχο στους δημότες Ελληνικού – Αργυρούπολης, που βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται αύριο 28 Ιανουαρίου, η Κινητή Μονάδας Υγείας του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο δράσεων για το 2016, διευρύνοντας και τα όρια της προσφοράς του ENHC στο κοινωνικό σύνολο, ιδίως κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης. 

Το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου από την Κινητή Μονάδα ΕΝΗC στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης περιλαμβάνει εξέταση από καρδιολόγο, ορθοπεδικό, οφθαλμίατρο και δερματολόγο. Σε συνεργασία με την Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων υλοποιείται ( από 09:00 έως 15:00) στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου (Κύπρου 68), με στόχο την πρόληψη, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, ιδιαίτερα δε εκείνων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Επισημαίνεται ότι το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center είναι το μοναδικό νοσηλευτήριο στην Ελλάδα που διαθέτει Κινητή Μονάδα Υγείας, η οποία υλοποιεί δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και συνεργάζεται με δημοτικούς και άλλους φορείς για την πραγματοποίηση προληπτικού ελέγχου σε συνανθρώπους μας που δεν έχουν εύκολη ή άμεση πρόσβαση στο σύστημα υγείας.

Η Κινητή Μονάδα αναπτύσσεται σε περίπου 50 τ.μ. και διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο για κλινική εξέταση ασθενών (δύο θέσεις εργασίας) από κάθε ιατρική ειδικότητα, εξοπλισμό για οφθαλμολογικές εξετάσεις, μικροχειρουργικές επεμβάσεις, αναλύσεις αίματος (γενικές και βιοχημικές), διαφανοσκόπιο για έλεγχο ακτινογραφιών, υπερηχογράφο κ.ά.

Κατά τον πρώτο κύκλο δράσης της Κινητής Μονάδας, με αφετηρία το Κρυονέρι Αττικής, στις αρχές της περασμένης άνοιξης, και εν συνεχεία το Ναύπλιο, τον Δήμο Ζωγράφου και τον Μαραθώνα, η Κινητή Μονάδα Υγείας προσέφερε ιατρικές υπηρεσίες στον τοπικό πληθυσμό και στήριξε τους τοπικούς φορείς που ζήτησαν τη συνδρομή του ENHC.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις διαφόρων ιατρικών ειδικοτήτων σε περισσότερους από 700 συμπολίτες μας, καθώς:

  • Στο Κρυονέρι Αττικής (14 - 15 Φεβρουαρίου 2015), η ιατρική ομάδα προχώρησε σε 110 κλινικές εκτιμήσεις με καρδιολογικό, παθολογικό και πλήρη οφθαλμολογικό έλεγχο.
  • Στην διοργάνωση του 2ου Μαραθωνίου Ναυπλίου (11 - 15 Μαρτίου 2015), στον οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 6.500 δρομείς, σε 187 περιπτώσεις στην αργολική πρωτεύουσα, η ομάδα των καρδιολόγων του ENHC προχώρησε στη διενέργεια ηλεκτροκαρδιογραφήματος και υπέρηχου καρδιάς.
  • Στον Δήμο Ζωγράφου (15 - 17 Μαΐου 2015) σε 146 δημότες πραγματοποιήθηκαν πνευμονολογικές εξετάσεις με σπειρομέτρηση, εξέταση από ορθοπεδικούς, καθώς και καρδιολογικός και οφθαλμολογικός έλεγχος.
  • Στον Δήμο Μαραθώνα (10 - 14 Ιουνίου 2015) εξετάστηκαν 120 δημότες, στους οποίους πραγματοποιήθηκαν καρδιολογικές, οφθαλμολογικές, χειρουργικές, δερματολογικές και εξετάσεις ΩΡΛ (έλεγχος ακοής).
  • Στη δράση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Μητρόπολη Καισαριανής- Βύρωνα και Υμηττού (24 - 27 Νοεμβρίου 2015) εξετάσθηκαν 131 συμπολίτες μας (καρδιολογικές, οφθαλμολογικές και ορθοπεδικές εξετάσεις).

Με αφετηρία τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, η Κινητή Μονάδα Υγείας του ΕΝΗC ανοίγει το 2016 έναν δεύτερο κύκλο κοινωνικής δράσης εντός κai εκτός του νομού Αττικής, μέσα από συνεργασίες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς και κοινωνικές ομάδες, στηρίζοντας παράλληλα και την επιτυχή διοργάνωση αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα