Οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση του καρκίνου είναι ραγδαίες. Αν και η συχνότητα των περιπτώσεων καρκίνου, παγκοσμίως, έχει αυξηθεί, τόσο η επιβίωση των ασθενών όσο και η ποιότητα της ζωής τους έχουν σημαντικά βελτιωθεί.

Η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση, η θεραπεία και η υποστήριξη των ασθενών αυτών έχουν κάνει άλματα.

Οι καινοτόμες θεραπείες και η δραματική ανάπτυξη της μοριακής βιολογίας έχουν συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση. Το τεράστιο πρόβλημα αυτών των εξελίξεων είναι η επιβάρυνση των οικονομικών της πολιτείας, των ασφαλιστικών ταμείων και της κοινωνίας.

Αυτός είναι και ο λόγος που η αντιμετώπιση του καρκίνου και τα αποτελέσματά της είναι διαφορετικά στις διάφορες χώρες και ηπείρους. Έτσι θεωρείται επιβεβλημένο, τα οφέλη της προόδου στην ογκολογία να επιμερίζονται με τον καλύτερο τρόπο και στους πληθυσμούς. Ιδιαίτερα, αυτό αποκτά μεγάλη αξία όταν υπάρχει οικονομική ασφυξία όπως συμβαίνει στην χώρα μας.

Επιστήμονες με ευαισθησία στον ασθενή με καρκίνο, τόσο από πλευράς οικονομικής όσο και ογκολογικής, έχουν ενώσει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους με στόχο τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς που έχουν ή μπορεί να αποκτήσουν σχέση με τον καρκίνο. Σκοπός είναι η δημιουργία στρατηγικής για τη διαχείριση του καρκίνου ώστε να υπάρξει βέλτιστη πρακτική σε περιβάλλον οικονομικών περιορισμών.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας του καρκίνου θα είναι ο φορέας που θα φιλοξενήσει αυτό το φιλόδοξο πρόγραμμα με την πραγματοποίηση του 1ου Συνεδρίου «Πολιτική και Διαχείριση του Καρκίνου» Βέλτιστη Πρακτική VS. Οικονομικοί Περιορισμοί.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης,

Ειδήσεις υγείας σήμερα
75% λιγότερα παιδιά γεννήθηκαν το 2022 στην Ε.Ε από ό,τι πριν από 6 δεκαετίες
Συνάντηση Γεωργιάδη με τον υπουργό Υγείας της Κύπρου
Άσκηση: Καλύτερα να μετράμε βήματα ή λεπτά; [μελέτη]