Στις 18 Ιουνίου και ώρα 11.30π.μ. – 13.30μ.μ. στο ξενοδοχείο MAKEDONIA PALACE θα διεξαχθεί ενημερωτική εκδήλωση με θέμα ‘’Παιδικός καρκίνος’’ και βασικό μήνυμα: “Ενημερώνομαι, Κερδίζω τις μάχες, Χαίρομαι τις στιγμές”.

Στόχος είναι η ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου για αυτό το σοβαρό και ευαίσθητο θέμα υγείας των παιδιών, με απλό και κατανοητό τρόπο.

Θα πραγματοποίηθει μια ανοιχτή συζήτηση και ενημέρωση του κοινού για την αντιμετώπιση της ασθένειας με όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες ιατρών.

Είναι γνωστό ότι όσο καλύτερα είμαστε πληροφορημένοι τόσο καλύτερα αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που μας απασχολούν ή που βιώνουμε.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του 5ου Βαλκανικού και 13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Πυρηνικής Ιατρικής με την υποστήριξη και χορηγία του Συλλόγου ΛΑΜΨΗ.

Ο ΛΑΜΨΗ είναι ο Σύλλογος της Β.Ελλάδος, Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Παιδικός καρκίνος

Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Τα τελευταία χρόνια, με την πρόοδο της ιατρικής και λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού, ποσοστό 70% από τα παιδιά που έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία γίνεται καλά. Μέγιστο επίτευγμα της ιατρικής αποτελεί το γεγονός ότι οκτώ στα δέκα παιδιά με λευχαιμία σήμερα θεραπεύονται.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά προσβάλλονται πολύ σπανιότερα από καρκίνο σε σχέση με τους ενήλικες, ωστόσο, ο καρκίνος παραμένει η συχνότερη αιτία θανάτου σε παιδιά μετά τα ατυχήματα.

Μόλις το 1% των περιπτώσεων καρκίνου στον άνθρωπο αφορά σε παιδιά και εφήβους. Η πιθανότητα να εμφανίσει καρκίνο ένα παιδί πριν από την ηλικία των 15 χρόνων είναι 0,24% και πριν από την ηλικία των 20 χρόνων 0,35%.

Ο καρκίνος στο παιδί δεν είναι κληρονομικός, δεν είναι μεταδοτικός. Δεν σημαίνει θάνατο. Είναι μια σοβαρή, απειλητική για τη ζωή του παιδιού, νόσος που χρειάζεται χρόνο και κατάλληλη, εξειδικευμένη θεραπεία, για τον παιδικό καρκίνο, δεν υπάρχει πρόληψη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπουργείο Υγείας και Εν.Ε.Α.Π. ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ
Πειραματικό φάρμακο βελτιώνει τη ζωή ασθενών με υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια [μελέτη]
Ποια είναι η πιο κατάλληλη ώρα για τις ανοσοθεραπείες κατά του καρκίνου [μελέτη]