Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Κάτω από τη στέγη μας», που διοργάνωσε η Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βύρωνα, στο πλαίσιο του προγράμματος Στέγαση και Επανένταξητων Δήμων Βύρωνα – Καισαριανής, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, 18:00-20:30, στο Πολυδύναμο Κέντρο Βύρωνα, Καλλιπόλεως 59 και Αγίας Σοφίας. 

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν  να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους δημότες Βύρωνα σχετικά με το φαινόμενο της αστεγίας, μέσα από τα μάτια των παιδιών.Σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ζωγραφικής  του Δήμου μας και με την πολύτιμη καθοδήγηση της Δασκάλας Ζωγραφικής Μαρίας Βουλγαράκη, παρουσιάστηκε η παιδική έκθεση ζωγραφικής, με θέμα «Άστεγοι και Φτώχεια».

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Γρηγόρης Κατωπόδης.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Χρήστος Σπυρόπουλος παρουσίασε το Πρόγραμμα και τα αποτελέσματά του, τονίζοντας ότι «Το Πρόγραμμα Στέγασης και Επανένταξης Αστέγων υλοποιείται οργανωμένα και υπεύθυνα από τους Δήμους Βύρωνα και Καισαριανής, με δράσεις Στέγασης, Σίτισης και επανένταξης στην αγορά εργασίας». 

Η Ψυχολόγος Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Πολιτισμού (Τμήμα Προαγωγής Υγείας) κα Μαριλίνα Μπαδικιάν μίλησε για τις ζωγραφιές των παιδιών, την τεχνική, τα χρώματα, την έκφραση κατά ηλικιακή ομάδα).

Η εκδήλωση έκλεισε με την βράβευση των παιδιών που συμμετείχαν στην έκθεση από την Τριμελή Επιτροπή κα Βασιλική Βαγγέλη, (Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Πολιτισμού), κ. Βασίλης Δημητριάδης,(Εργοθεραπευτής, Τμ. Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων) και κα Ειρήνη Πετ ρουτσοπούλου, (Προϊσταμένη τμ. Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων &ΑΜΕΑ και Επιστημονικά Υπεύθυνη του προγράμματος). Αναμνηστικά δώρα και διπλώματα συμμετοχής μοιράστηκαν σε όλους τους μικρούς ζωγράφους της έκθεσης.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα Κατερίνα Ζαχαριάδου (Κοιν. Ανθρωπολόγος, Τμ. Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων και ΑΜΕΑ).

Η έκθεση ζωγραφικής θα παραμείνει και μετά τις γιορτέςστην αίθουσα της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής Παιδείας και Πολιτισμού, για όποιον επιθυμεί να την επισκεφτεί, Δευτέρα - Παρασκευή 10.00π.μ – 13.00μ.μ