Το 3ο της συνέδριο με θέμα «Βιοϊατρική  Έρευνα: Στοχεύοντας στην  Καινοτομία» διοργανώνει η Ελληνική Εταιρία Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Φ.Ι ) το οποίο θα διεξαχθεί στις 16 -17 Ιουνίου 2017 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στην Αθήνα.

Το συνέδριο  περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

  • Η βιοϊατρική έρευνα στην Ελλάδα, σήμερα, προοπτικές και προκλήσεις
  • Τρέχοντα ερευνητικά προγράμματα με στόχο ανάπτυξη διαγνωστικών ή και θεραπευτικών λύσεων
  • Συνάφεια της προκλινικής - βασικής έρευνας  με την κλινική και μεταφραστική έρευνα σε θεραπευτικούς τομείς αιχμής
  • Εφαρμογή κατευθυντηρίων οδηγιών στην κλινική πράξη, σαν αποτέλεσμα της επιτήρησης της επιδημιολογίας και της ρύθμισης των χρόνιων νοσημάτων
  • Διεξαγωγή των κλινικών μελετών στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό     

Στόχος του Συνεδρίου είναι η μεταφορά γνώσεων και εμπειριών από καταξιωμένους Έλληνες  αλλά και ξένους Επιστήμονες πάνω στα θέματα της βιοϊατρικής έρευνας και των Κλινικών Μελετών. Παράλληλα, η παρουσίαση πρωτοτύπων εργασιών θα συνεισφέρει στην μετάδοση πολύτιμων πληροφοριών πάνω στα νεώτερα δεδομένα ερευνητικών προγραμμάτων, διδακτορικών και μεταδιδακτορικών ερευνών καθώς και κλινικών επιδημιολογικών προγραμμάτων που εξελίσσονται στα πλαίσια της συσχέτισης τους τους με την θεραπευτική καινοτομία στην βελτίωση της υγείας.

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί ως ομιλητές εκπρόσωποι των Αρχών, επικεφαλής Ερευνητικών Ιδρυμάτων και Πανεπιστημίων, Βασικοί & Κλινικοί Ερευνητές, επιθεωρητές Good Clinical Practices ( GCP )και εκπρόσωποι Επιστημονικών Ιατρικών Εταιριών.

Η επιτυχία του συνεδρίου θα θα ενισχυθεί  με την δική σας συμμετοχή αφού θα αποτελέσετε τους κοινωνούς των προκλήσεων και των προοπτικών της βιοϊατρικής έρευνας της χώρας μας.

Όλες τις πληροφορίες σχετικά  με το συνέδριο θα τις βρείτε στην ιστοσελίδα www.elefi.gr

Λίγα λόγια για την Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Φ.Ι)

Η ΕΛ.Ε.Φ.Ι είναι επιστημονική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1991 με έδρα την Αθήνα.

Σκοποί της ΕΛ.Ε.Φ.Ι. είναι: 

  • Η προαγωγή και η ανάπτυξη των επιστημονικών εν γένει δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη φαρμακευτική ιατρική  και ιδίως την κλινική έρευνα, τις κανονιστικές υποθέσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη και κυκλοφορία των φαρμακευτικών σκευασμάτων και τη φαρμακοεπαγρύπνηση.
  • Η προαγωγή της επιστημονικής και επαγγελματικής εξειδίκευσης των μελών της.
  • Η ανάπτυξη και καλλιέργεια επιστημονικών αλληλεπιδράσεων και  συνεργασιών  με θεσμικούς φορείς , διακρατικούς οργανισμούς και συναφείς  επιστημονικές εταιρίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
  • Η οργάνωση εθνικών και διεθνών ημερίδων-συμποσίων και συνεδρίων.
  • Η συμμετοχή δια αντιπροσώπων της σε επιστημονικές εταιρίες συναφούς αντικειμένου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η ΕΛ.Ε.Φ.Ι. δέχεται ως μέλη ιατρούς, φαρμακοποιούς ή πτυχιούχους βιολογικών επιστημών, οι οποίοι ασχολούνται με κλινικές μελέτες (έρευνα), φαρμακοεπαγρύπνηση, εγκρίσεις φαρμάκων κλπ.

Τακτικά μέλη της ΕΛ.Ε.Φ.Ι.  μπορεί να είναι

  • κάθε κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών, ο οποίος εργάζεται σε φαρμακευτική επιχείρηση, είτε σαν ελεύθερος επαγγελματίας (free lancer) καθώς και στις εταιρείες παροχής κλινικών και κανονιστικών υπηρεσιών, σε τμήμα σχετικό με τη φαρμακευτική ιατρική (κλινικών μελετών, φαρμακοεπαγρύπνησης, κανονιστικών υποθέσεων, ποιοτικής διασφάλισης, οικονομικών της υγείας κλπ).
  • κάθε επιστήμονας του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου (ΕΟΦ), του Υπουργείου  Υγείας, του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που έχει σχέση με τη φαρμακευτική ιατρική.
  • κάθε πανεπιστημιακός (μέλος ΔΕΠ) σε συγγενές με την φαρμακευτική ιατρική επιστημονικό πεδίο και
  • κάθε ερευνητής στο πεδίο της φαρμακευτικής έρευνας (π.χ. γιατρός και άλλοι επιστήμονες).

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα