Το παγκοσμίου κύρους αντικαρκινικό κέντρο Dana Farber (του Πανεπιστημίου Harvard) και το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του ΙΙΒΕΑΑ εφοπλιστής κ. Σίμος Παληός , ένας μεγάλος Έλληνας χαμηλών τόνων,  αλλά με έντονη φιλανθρωπική δράση, συναντήθηκε με τον ιδρυτή και πρόεδρο του ΙΙΒΕΑΑ Καθηγητή Ακαδημαϊκό κ. Γρηγόριο Σκαλκέα και τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΙΒΕΑΑ Καθηγητή-Ακαδημαϊκό κ. Δημήτριο Θάνο  και τους ενημέρωσε ότι οργανώνει μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση στη Βοστώνη. Σκοπός της εκδηλώσεως είναι η εξασφάλιση πόρων για την υποστήριξη ερευνητικών δραστηριοτήτων με την ανταλλαγή επιστημονικού προσωπικού και υπηρεσιών μεταξύ των δυο ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, Harvard και ΙΙΒΕΑΑ.

O κ. Παληός διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στη συνεργασία των ιδρυμάτων αυτών.

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2018 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Harvard, θα παραστούν διαπρεπείς Έλληνες της ομογένειας και άλλες προσωπικότητες διεθνούς κύρους.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρώην πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Λουκάς Παπαδήμος.

Το ΙΙΒΕΑΑ θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου Ακαδημαϊκός Καθηγητής κ. Δημήτριος Θάνος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία