H Παθολογική- Διαβητολογική Κλινική και το Διαβητολογικό Κέντρο του ΙΑΣΩ General και η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού διοργανώνουν Επιστημονική Συνέδριο με θέμα ''Η Παθολογία συνεργάζεται και… περιποεί τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Νεώτερες θεραπευτικές θεωρήσεις στην καθημερινή κλινική πρακτική και στην πρόληψη των επιπλοκών.''

Επιστημονικός Υπεύθυνος της Διημερίδας είναι ο κ. Αντώνιος Λέπουρας, Ειδικός Παθολόγος- Διαβητολόγος, Διευθυντής Παθολογικής Διαβητολογικής Κλινικής και Διαβητολογικού  Κέντρου του ΙΑΣΩ General. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Dr. Γ. Σταματίου, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ομίλου ΙΑΣΩ, ενώ παράλληλα θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι ομιλητές διαφόρων ειδικοτήτων με θεματολογία που στοχεύει τόσο στις νεότερες θεραπείες όσο στον τομέα της πρόληψης των επιπλοκών. Τα θέματα είναι πολλά και πολύ ενδιαφέροντα

Προβλήματα συχνά, όπως το Διαβητικό πόδι, η σφαιρική και με πολλαπλές δυνατότητες σύγχρονη αντιμετώπιση για αποφυγή των ακρωτηριασμών θα αναλυθούν από έμπειρους και διαφορετικών ειδικοτήτων επιστήμονες

Η γονιμότητα και η κύηση στον Διαβήτη αλλά και το νεογνό στον 1ο χρόνο της γέννησης με Διαβήτη, είναι θέματα καθόλου σπάνια αλλά η διαρκής ενημέρωση  αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο μια και οι εξελίξεις καλπάζουν. Ο καρκίνος και οι λοιμώξεις και οι εμβολιασμοί στον Διαβήτη αποτελούν σύγχρονα θέματα αιχμής.

Ο οφθαλμός, το αναπνευστικό το καρδιαγγειακό στον Διαβήτη έχουν αρκετές ιδιαιτερότητες στην κλινική πρακτική και θα αναλυθούν εκτενώς.

Η ρευματική αυτοανοσία εμφανίζει υψηλή θετική συσχέτιση για τα άτομα με διαβήτη και μπορεί να προσβάλλει αρθρώσεις, αγγεία και νεφρά, οι ειδικοί ενημερώνουν και σχολιάζουν.  

Είναι γνωστό πως ο Διαβήτης τύπου 2 συνδέεται στενά με την παχυσαρκία Από τις ορμόνες του πεπτικού και τις φαρμακευτικές παρεμβάσεις μέχρι τις χειρουργικές λύσεις και τις κετογονικές δίαιτες, ο διάλογος και η επιστημονική αντιπαράθεση αναμένονται τρομερά ενδιαφέροντες.

Νεώτερες τεχνολογίες και συστήματα καταγραφής σακχάρου, η εξέλιξη στα συστήματα αντλιών έγχυσης και φυσικά ο θεραπευτικός αλγόριθμος με τις νέες οδηγίες ΕΔΕ 2017, οι νεώτερες ινσουλίνες, και σύγχρονες απόψεις με αλλαγές στις αντιλήψεις στην θεραπεία, τόσο στον τύπο 1 όσο και στον τύπο 2, αποτελούν θέματα που θα συζητηθούν διεξοδικά.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης συνεχίζει να αυξάνει τα ποσοστά εμφάνισης και επίπτωσής του επί του πληθυσμού. Επιπλέον, οι πολλές και δυσάρεστες συννοσηρότητες που τον ακολουθούν παραμένουν σε πολύ υψηλά ποσοστά, απαιτώντας στενή συνεργασία ομάδας εξειδικευμένων ιατρών, νοσηλευτών  και καλή επικοινωνία με τον ασθενή για να μειωθούν.

Για το λόγο αυτό, έχουν προγραμματιστεί, ομιλίες από διαφορετικές σκοπιές και ειδικότητες για μία σφαιρική γνώση. Η διά βίου εκπαίδευση είναι το αναγκαίο αγαθό, όχι μόνο σε επίπεδο κλινικής πρακτικής και ενημέρωσης για τις νεότερες εξελίξεις στις θεραπευτικές επιλογές, αλλά κυρίως στην επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ των θεραπευτών ώστε να αντεπεξέλθουν στα πολλαπλά και παράλληλα ιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με Διαβήτη.

Η συμμετοχή στη διημερίδα είναι ελεύθερη και θα χορηγηθούν 16 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Επίσης, το Ιδιωτικό  ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Διημερίδας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΔΥ: 6 θάνατοι ασθενών με CoViD - Αύξηση ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Αττικής
Ελληνικά τα δύο πρώτα φαρμακεία παγκοσμίως που απέκτησαν την πιστοποίηση ''Pharmacists for the Future”
ΕΟΔΥ: Προληπτικά μέτρα για ταξιδιώτες - Επιδημίες και συμβάντα στον κόσμο