H Παθολογική-Διαβητολογική Κλινική και το Διαβητολογικό Κέντρο του ΙΑΣΩ General σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού διοργανώνουν Επιστημονική Διημερίδα με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης 2017: Η Παθολογία συνεργάζεται και… περιποιεί το Σακχαρώδη Διαβήτη. Νεότερες θεραπευτικές θεωρήσεις στην καθημερινή κλινική πρακτική και στην πρόληψη των επιπλοκών», την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 στο Royal Olympic Hotel (Αθανασίου Διάκου 28-34, Αθήνα). Η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας και Επιστημονικός Συνεργάτης είναι το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Επιστημονικός Υπεύθυνος είναι ο κ. Αντώνιος Λέπουρας, Ειδικός Παθολόγος-Διαβητολόγος, Διευθυντής Παθολογικής Διαβητολογικής Κλινικής και Διαβητολογικού Κέντρου ΙΑΣΩ General. Παράλληλα, θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι ομιλητές διαφόρων ειδικοτήτων με θεματολογία που στοχεύει τόσο στις νεότερες θεραπείες όσο και στον τομέα της πρόληψης των επιπλοκών.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης συνεχίζει να αυξάνει τα ποσοστά εμφάνισης και επίπτωσής του επί του πληθυσμού. Επιπλέον, οι πολλές και δυσάρεστες συννοσηρότητες που τον ακολουθούν παραμένουν σε πολύ υψηλά ποσοστά, απαιτώντας στενή συνεργασία ομάδας εξειδικευμένων ιατρών, νοσηλευτριών και καλή επικοινωνία με τον ασθενή για να μειωθούν.

Θέματα όπως το διαβητικό πόδι, η γονιμότητα και κύηση στο διαβήτη, ο καρκίνος, οι λοιμώξεις και οι εμβολιασμοί, το οπτικό, αναπνευστικό και καρδιαγγειακό σύστημα, η ρευματική αυτοανοσία και η παχυσαρκία στο διαβήτη θα συζητηθούν διεξοδικά στοχεύοντας στη σφαιρική και ολοκληρωμένη προσέγγιση της νόσου. Επίσης, θα παρουσιαστούν όλες οι νεότερες τεχνολογίες και τα συστήματα καταγραφής σακχάρου, η εξέλιξη στα συστήματα αντλιών έγχυσης, ο θεραπευτικός αλγόριθμος με τις νέες οδηγίες ΕΔΕ 2017, οι νεότερες ινσουλίνες, και οι σύγχρονες απόψεις αναφορικά με τις αντιλήψεις στη θεραπεία τόσο στο διαβήτη τύπου 1 όσο και στον τύπου 2.

Η διά βίου εκπαίδευση είναι το αναγκαίο αγαθό, όχι μόνο σε επίπεδο κλινικής πρακτικής και ενημέρωσης για τις νεότερες εξελίξεις στις θεραπευτικές επιλογές, αλλά κυρίως στην επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ των θεραπευτών ώστε να αντεπεξέλθουν στα πολλαπλά και παράλληλα ιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με Διαβήτη.

Η συμμετοχή στη διημερίδα είναι ελεύθερη και θα χορηγηθούν 16 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο