Επιστημονική Ημερίδα της Επιτροπής Βιοηθικής του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΑΣΤΕΡ  «Ηθικές Προκλήσεις στην Έρευνα με βιολογικό υλικό», θα διεξαχθεί την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017, ώρα 10.00-14.00, στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου και τελεί υπό την αιγίδα του Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. 

H Eπιστημονική Ημερίδα διοργανώνεται επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης είκοσι χρόνων από τη Σύμβαση του Οβιέδο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Βιοϊατρική. 

Την Ημερίδα  θα προλογίσουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας  του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Καθηγητής Κώστας Φωτάκης, και η Γενική Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας  Δρ. Πατρίτσια Κυπριανίδου.

Θα συμμετάσχουν ομιλητές από τα πεδία της βιοηθικής, των βιοεπιστημών  και του βιοδικαίου από την Ελλάδα καθώς και από την Διεύθυνση της DG Research & Innovation της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

H Ημερίδα της ΕΒΕΙΠ θα συμβάλει στην εμβάθυνση του προβληματισμού, την  ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ επιστημόνων, καθώς και την τόνωση της συνεργασίας με τα ερευνητικά κέντρα και αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό,  όσον αφορά θέματα ηθικής και ακεραιότητας της έρευνας στις βιοϊοατρικές επιστήμες

 

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Nέος κύκλος ανοιχτών συναντήσεων με τις τοπικές κοινωνίες για τα τρία νέα νοσοκομεία ΙΣΝ
Συμμετοχή της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα κρίσιμα Φάρμακα
'Ενωση Ασθενών Ελλάδος: Η Θεσσαλονίκη, γέφυρα στα δικαιώματα των ασθενών