«Η Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, παροδική ή μόνιμη, αποκτά υπόσταση και πραγματικό νόημα, μόνον όταν συνδέεται με συγκεκριμένες δράσεις κρατών και φορέων», επισημαίνει με αφορμή την ημέρα αυτή, ο Πρόεδρος της Ανάπλασης, διεθνούς φήμης νευροχειρουργός, Δρ Χρήστος Γεωργόπουλος.

Όπως τονίζει ο Χρήστος Γεωργόπουλος, «στην Ανάπλαση, από της ιδρύσεώς μας, το 1994, διακηρύξαμε την οραματική προσήλωση μας στην ανάπτυξη,  εφαρμογή και προώθηση του Ιατρο – Κοινωνικού Προτύπου στις Υπηρεσίες Υγείας και Αποκατάστασης, με επιστράτευση της Υπερ-Τομεακής Ομάδας Υγείας και Αποκατάστασης. Η συνεισφορά της Ανάπλασης  στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών μας συνίσταται στις δράσεις που απολογιστικά και προγραμματικά καταγράφουμε παραδοσιακά αυτή την παγκόσμια ημέρα:

  1. Κέντρο Πόνου και Μυοσκελετικών Παθήσεων και Κέντρο Σπονδυλικής Στήλης όπου, επιπλέον των θεραπειών με τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες laser και υπερήχων και την κλασική τεχνική του Ιατρικού Βελονισμού, προσθέσαμε την Ρομποτική Ηλεκτρική Νευροδιέγερση, που καταργεί επεμβατικές θεραπείες οι οποίες παρουσιάζουν σοβαρές επιπλοκές για τους ασθενείς, όπως οι επισκληρίδιες εγχύσεις.
  2. Κέντρο Νευρολογικών Παθήσεων και Αγγειακού Εγκεφαλικού Επεισοδίου, όπου, με την προσθήκη της μοναδικής παγκοσμίως τεχνολογίας της αναίμακτης και ασφαλούς νευροτροποποίησης, NTMS (Νευροπλοηγούμενος Διακρανιακός Μαγνητικός Ερεθισμός Εγκεφάλου και Νωτιαίου Μυελού), και την βοήθεια της Ρομποτικής Εργοθεραπείας επιτυγχάνουμε την βελτίωση των κινητικών ελλειμμάτων ασθενών με νευρολογικές παθήσεις (ΑΕΕ, Parkinson, Επιληψία, Κατά πλάκας Σκλήρυνση). Παράλληλα, με την NTMS  χαρτογράφηση του εγκεφάλου και την Ενδοσκοπική μελέτη κατάποσης που πρωτοποριακά εφαρμόζουμε στην Ανάπλαση, επιτυγχάνουμε την αποκατάσταση των διαταραχών λόγου, ομιλίας και κατάποσης.

Όπως αναφέρει ο Χρήστος Γεωργόπουλος, "δημιουργήσαμε Τμήμα Ηλεκτρονικού Ουροδυναμικού Ελέγχου για την μελέτη και αποκατάσταση διαταραχών ούρησης. Με το νέο Τμήμα Πνευμονικής Αποκατάστασης, αντιμετωπίζουμε συντονισμένα και αποτελεσματικά ασθενείς  με αμιγώς αναπνευστικές παθήσεις, αλλά και ως μέρος νευρολογικών παθήσεων. Επιπλέον, προγραμματίζουμε να υποδεχθούμε παιδιά με κινητικές και ψυχονοητικές διαταραχές και δυσφασία στο νέο Τμήμα Ειδικής Αγωγής. Τέλος, διευρύνουμε τις εκπαιδευτικές μας προπτυχιακές και μεταπτυχιακές συνεργασίες, τόσο με κρατικά, όσο και με αναγνωρισμένα  ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Και όλα αυτά, με τεκμηριωμένο και πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, το οποίο αναβαθμίζουμε στα πλέον σύγχρονα Παγκόσμια Πρότυπα Ποιότητας. Μόνον τη φετινή χρονιά, πάνω από 2.000 ασθενείς αποτάνθηκαν σε μας, για υπηρεσίες υγείας και αποκατάστασης Κλειστής και Ημερήσιας Νοσηλείας».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο