Τον Οκτώβριο του 2016, το 5χρονο τότε κοριτσάκι εμφάνισε υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο και συνεχείς εμετούς, ενώ μέσα σε 12 ώρες το σώμα του γέμισε εξανθήματα. Άμεσα μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική και από εκεί στο Αγλαΐα Κυριακού, όπου οι γιατροί διέγνωσαν μηνιγγίτιδα τύπου Β. Η μηνιγγίτιδα εξελίχθηκε ραγδαία και το κοριτσάκι νοσηλεύτηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για μια εβδομάδα παλεύοντας για την ίδια του τη ζωή!

Παρόλο που το μικρό κορίτσι κατάφερε να νικήσει τη μηνιγγίτιδα, η μηνιγγίτιδα είχε ήδη προκαλέσει σηψαιμία και εκτεταμένες νεκρώσεις στην περιοχή της φτέρνας και των δαχτύλων, με αποτέλεσμα οι θεράποντες ιατροί να προχωρήσουν σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις  

Μετά από 7 μήνες συνεχούς μάχης και παρατεταμένης νοσηλείας, παρόλες τις προσπάθειες των γιατρών, κρίθηκε απαραίτητος ο ακρωτηριασμός του ποδιού του 6χρονου κοριτσιού από το γόνατο και κάτω, και η χρήση πρόσθετου μέλους.

Σήμερα, μετά από αυτή την συγκλονιστική περιπέτεια και την προσπάθεια τόσο του ίδιου του παιδιού, των θεραπόντων ιατρών, όσο και της οικογένειας, το κοριτσάκι είναι υγιές  και συνεχίζει κανονικά τη ζωή του, αποτελώντας παράδειγμα ψυχικού σθένους και αποφασιστικότητας αφού κατάφερε να νικήσει μια τόσο σοβαρή ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο.  

Το συγκεκριμένο περιστατικό και η πορεία της υγείας του παιδιού, καταδεικνύει τη σημασία της σωστής ενημέρωσης των γονέων για τα συμπτώματα της νόσου και της έγκαιρης πρόληψης μέσω του εμβολιασμού.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γερμανία: Σύσταση για εξαίρεση από την τιμωρία που αφορά πρόωρη διακοπή εγκυμοσύνης
Σωματείο εργαζομένων ΕΟΔΥ: Να μη γίνουν απολύσεις εργαζομένων με "μπλοκάκι"
Με μετακίνηση ορθοπαιδικού επιχειρείται να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου Σπάρτης