Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Υγεία για Όλους» θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 10 Φεβρουαρίου 2018, παιδιατρική κλινική εξέταση και εμβολιασμός παιδιών προσφύγων στο Δήμο Κρωπίας, σε συνεργασία με τον Κοινωφελή Οργανισμό Solidarity Now.

Η παιδιατρική κλινική εξέταση και ο εμβολιασμός παιδιών θα γίνει, με την Επιστημονική ευθύνη του καθηγητή Παιδιατρικής Γ. Χρούσου και θα συμμετέχουν οι παιδίατροι Ελευθερία Βασιλείου και Μαρία Μαρινάκη.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα ενημέρωσης γυναικών Ρομά από στελέχη του τμήματος Οικογενειακού προγραμματισμού του Αρεταίειου νοσοκομείου, με θέμα «Αντισύληψη-Θηλασμός» και θα πραγματοποιηθεί έλεγχος μαστού από την Επιστημονική Εταιρεία «Οι Γυναίκες στην Ογκολογία», με τη συμμετοχή της παθολόγου – ογκολόγου M. Νικολαϊδου.
Το νοσηλευτικό συντονισμό έχει αναλάβει η νοσηλεύτρια Π. Τσούγια, π. Δ/ντρια Νοασηλευτικής Υπηρεσίας στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊας & Π.Κυριακού» και ο υπεύθυνος των εμβολίων είναι ο φαρμακοποιός Α. Κάμπρας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου