Με συνολικά 1.006 παιδιατρικές πράξεις και 550 ιατρικές πράξεις ενηλίκων ολοκληρώθηκε η Εκστρατεία Προληπτικής Ιατρικής που πραγματοποίησε η ομάδα εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ -  Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής στα ακριτικά νησιά Τήλο, Χάλκη και Σύμη από 13 έως 22 Απριλίου 2018. Στην εκστρατεία, που αποτελεί μέρος του προγράμματος «Υποστηρίζουμε τη Ζωή» έλαβαν μέρος 30 εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι προσέφεραν με αγάπη και σεβασμό τις υπηρεσίες τους στον ακριτικό πληθυσμό.

Η προσέλευση των κατοίκων των νησιών κρίνεται εξαιρετικά ικανοποιητική. Εξετάστηκε το 80% του παιδικού πληθυσμού και σε γενικές γραμμές η υγεία των παιδιών είναι καλή. Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να λάβουν πιστοποιητικά υγείας για τα παιδιά τους χωρίς να απαιτηθεί να μετακινηθούν εκτός νησιού, ενώ περιστατικά παιδιών και ενηλίκων που αξιολογήθηκαν ότι χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης παραπέμφθηκαν στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Η οφθαλμίατρος της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι άνω του 90% των παιδιών δεν παρουσιάζει πρόβλημα όρασης. Σε αυτό συμβάλλει ουσιαστικά το ότι τα παιδιά ζουν σε έναν ευρύ ορίζοντα, έχουν πολλές δραστηριότητες στη φύση και κάνουν περιορισμένη χρήση των συσκευών νέων τεχνολογιών.

Η πρόεδρος της “ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ ” κ. Γιολάντα Βλάχου δήλωσε: “Σε κάθε προορισμό μας περιμένει η ανοιχτή αγκαλιά όλων των κατοίκων. Για όλους εμάς τους εθελοντές αυτή η υποδοχή μας γεμίζει αισιοδοξία και δύναμη για να συνεχίσουμε. Ο κόσμος αυτών των περιοχών δεν έχει ανάγκη μόνο την ιατρική φροντίδα, αλλά έχει ανάγκη να επικοινωνήσει και να μοιραστεί μαζί μας τα προβλήματά του. Αποτελεί εξαιρετική τιμή για όλη την ομάδα μας η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό, όταν σε αυτούς τους προορισμούς τους οποίους στηρίζουμε και επισκεπτόμαστε για πολλά χρόνια, συναντούμε παιδιά που γνωρίζουμε από πολύ μικρά και μας εκφράζουν την αγάπη τους για το έργο μας”.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management