Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, το ΚΕΘΕΑ διοργανώνει εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα: ενημέρωση, ομιλίες-συζητήσεις, συναυλίες, θέατρο, κινηματογράφος, εικαστικές εκθέσεις, αθλητικές διοργανώσεις, κ.ά.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Όλοι θέλουμε να ανήκουμε, να μοιραζόμαστε, να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον. Δημιουργούμε κοινότητες ενάντια στη μοναξιά, την απομόνωση, τη διάρρηξη των κοινωνικών δεσμών. Σπάμε τις διαχωριστικές γραμμές και τα στερεότυπα που στιγματίζουν τους χρήστες.

Σας περιμένουμε όλους στις εκδηλώσεις μας.

ΑΘΗΝΑ: Κεντρικές εκδηλώσεις


· ΜΕΤΡΟ Συντάγματος

«ΣΤΑΣΟΥ ΠΛΑΪ ΜΟΥ» στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στον σταθμό ΜΕΤΡΟ Συντάγματος. Τα μέλη, οι εργαζόμενοι, οι εθελοντές και φίλοι του ΚΕΘΕΑ, θα είμαστε όλοι εκεί, με ζωντανή μουσική, δρώμενα, καλλιτεχνικά εργαστήρια, εκθέσεις και ενημερωτικά περίπτερα.

Συμμετέχουν τα θεραπευτικά προγράμματα της Αττικής: ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ, ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, ΚΕΘΕΑ MOSAIC, ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ

Την Κυριακή 24 Ιουνίου, 11:00-17:00, όλοι στο Σύνταγμα!

Με την ευγενική υποστήριξη της ΣΤΑΣΥ ΑΕ

· Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν

ΚΕΘΕΑ RELOAD 3.0 στο Θέατρο Τέχνης (Φρυνίχου 14, Πλάκα): 6 μέρες με 11 καλλιτεχνικές δράσεις, 11 – 16 Ιουνίου.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
https://ketheart.wordpress.com/

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ - Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ

Ενημερωτικές και δημιουργικές δράσεις στα Ξύλινα Καισαριανής την Κυριακή 1 Ιουλίου, 18:00-22:00.

ΙΛΙΟΝ – ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Συναυλία , εκθέσεις και εργαστήρια στην Πλατεία Ελευθερίας, Τρίτη 26 Ιουνίου, 19:00-21:00. Ενημέρωση στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, Τρίτη 26 Ιουνίου, 11:00-13:00.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

Εκδηλώσεις στο άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου (νέα παραλία): Εκθέσεις κεραμικής και φωτογραφίας, ενημερωτικά περίπτερα, μουσική από τα ΚΡΟΥΣΤΑ της ΙΘΑΚΗΣ, πάρτυ με Dj’s της πόλης, την Τρίτη 26 Ιουνίου, 20:00-23:00.

ΛΑΡΙΣΑ – ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ

Ενημέρωση και συναυλία με τοπικά συγκροτήματα, στην Πλατεία Λαμπρούλη στο Φρούριο Λάρισας, Τρίτη 26 Ιουνίου, 19:30-23:00.

ΒΟΛΟΣ – ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ

Εικαστική παρέμβαση και αναμόρφωση του εσωτερικού χώρου του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, 25-26 Ιουνίου.

ΠΑΤΡΑ – ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ

Εκδήλωση στο Νότιο Πάρκο: Αστροπαρατήρηση με τα τηλεσκόπια της αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας Ωρίωνας, παράσταση Καραγκιόζη, παραδοσιακοί και άλλοι χοροί από το χορευτικό συγκρότημα Σαγεϊκων Αχαΐας, Τρίτη 26 Ιουνίου, 19:00.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ

Αγώνας Δρόμου στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, Κυριακή 24 Ιουνίου, 19:30, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

ΝΑΥΠΛΙΟ - ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ

Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «Ναύπλιο» στο Φουαγιέ του Θεάτρου Τριανόν, στην Πλατεία Συντάγματος, Τετάρτη 20 Ιουνίου, 20:00, με την υποστήριξη του δήμου Ναυπλιέων.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Ποδηλατοδρομία γύρω από τη λίμνη. Εκκίνηση 18.30, στην Κεντρική πλατεία Ιωαννίνων και τερματισμός στα παλαιά σφαγεία «Δημ. Χατζής», Τρίτη 26 Ιουνίου.

ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ

Ενημερωτικό περίπτερο στην Κεντρική αγορά της Ερμού, 19-26 Ιουνίου, 10:00-13:00

ΧΙΟΣ - ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ

Τουρνουά Σκάκι με συμμετοχή του Φάρου Βαρβασίου και του Σκακιστικού Ομίλου Παναγιάς Καλλιμασιάς. Παραδοσιακοί χοροί με ζωντανή μουσική και τη συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων Βερβεράτου, Λαγκάδας, Νενήτων, Νεοχωρίου και Χίοι Εν Χορώ, Πλατεία Βουνακίου. Τρίτη 26 Ιουνίου, από τις 19:00, Πλατεία Βουνακίου.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Εσπερίδα με θέμα: «Εργαζόμενοι και εξαρτήσεις» στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, Δευτέρα 25 Ιουνίου, 18:00. Μουσική εκδήλωση έξω από το Δημαρχείο Ηρακλείου με νεανικά συγκροτήματα, 21:00.

ΧΑΝΙΑ – ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στον εξωτερικό χώρο του Γιαλί Τζαμισί στο Ενετικό Λιμάνι, Κυριακή 24 Ιουνίου, 19:00. Συναυλία με τον Αντώνη Μαρτσάκη, 22:00-23:30.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου, Σάββατο 16 Ιουνίου, 19:30.

ΡΟΔΟΣ – ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Μουσικοχορευτικό δρώμενο στην Πλατεία Κύπρου από μαθητές σχολών χορού της πόλης και ενημέρωση κοινού και χρηστών, Τρίτη 26 Ιουνίου, 10.00-13.00.

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ – ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

ΚΩΣ – Σάββατο 23/6

Ποδηλατοδρομία με τη συμμετοχή του Συλλόγου Κ.Α.Ο. Φιλίνος. Σημείο εκκίνησης Πλατεία Ελευθερίας, 19:30.

ΛΕΡΟΣ – Κυριακή 24/6

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Εφηβεία: Εξαρτήσεις και Συμπεριφορές Κινδύνου» σε συνεργασία με τον Δήμο Λέρου, κτήριο Δημοτικού Κινηματοθεάτρου (Λακκί), 11:00.

ΛΕΙΨΟΙ - Δευτέρα 25/6

Ομιλία με θέμα «Διαδίκτυο: Εθισμός και Πρόληψη» με την υποστήριξη του Δήμου Λειψών, Πνευματική Εστία, 11:00.

ΠΑΤΜΟΣ - Δευτέρα 25/6

Φιλικός αγώνας μπάσκετ κορασίδων και νεανίδων Α.Σ. Ξάνθου Πάτμου και αγώνας ποδοσφαίρου παίδων Α.Σ. Ξάνθου Πάτμου, γήπεδο Σκάλας, 19:00, με τη συνδιοργάνωση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Πάτμου.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ - Τρίτη 26/6

Συναυλία με το κρητικό συγκρότημα «Στρατάκια», κεντρική Πλατεία Καλύμνου, 20:30. Συνδιοργάνωση Σύλλογος Φίλων ΚΕΘΕΑ Καλύμνου και Δήμος Καλυμνίων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα φάρμακα GLP-1RA για διαβήτη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας εξ εισροφήσεως μετά από ενδοσκόπηση [μελέτη]
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης