Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό
Θέμα: «Αλλαγή νομικού και θεσμικού πλαισίου ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.»

Κύριε Υπουργέ,
τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε την ανησυχία των εργαζομένων στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. σχετικά με την επικείμενη αλλαγή του νομικού και θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του.

Οι κινήσεις σας αυτές, ενώ αποδέχονται οι εργαζόμενοι ότι χρειάζεται αναδιοργάνωση της Δημόσιας Υγείας, γίνονται χωρίς τη συμμετοχή ή έστω την ενημέρωσή τους. Οι όποιες ενέργειες σας μέχρι σήμερα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, όπως φαίνεται και από την πληθώρα των εγγράφων του Συλλόγου των εργαζομένων προς τη Διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., λόγω της ενδεχόμενης απώλειας των εργασιακών τους δικαιωμάτων, τα οποία υπονομεύονται από τις τακτικές αποκλεισμού τους από οποιαδήποτε διαβούλευση και συμμετοχή στη διαδικασία αλλαγής του νομικού και θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Επειδή πέραν από τις επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες σας για σωρεία διορισμών, οφείλετε να διαφυλάσσετε τις σημερινές θέσεις εργασίας στον πολύπαθο χώρο της δημόσιας υγείας, ερωτάστε:

1. Έχει συσταθεί επιτροπή η οποία έχει επιφορτιστεί με την κατάθεση προτάσεων σχετικά με την αλλαγή του νομικού και θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Αν ναι, εκπροσωπούνται οι εργαζόμενοι; Ποια τα μέλη της και με ποια απόφαση Υπουργού ή του Δ.Σ. του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. συνεστήθη;
2. Έχει γίνει μέχρι σήμερα αξιολόγηση για τη διαπίστωση ύπαρξης πλεονάζοντος προσωπικού στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Εύη Χριστοφιλοπούλου
Βασίλης Κεγκέρογλου

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου