Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, κατέθεσε ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα «Οσμή σκανδάλων στο χώρο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.) της Ψυχικής Υγείας».

Την ερώτηση συνυπογράφουν 27 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι κάνουν λόγο για έκδοση περίεργων τροποποιητικών αποφάσεων του Υπουργείου Υγείας, από το 2015 και μετά, που επαναφέρουν ουσιαστικά το μη βιώσιμο σύστημα παροχής υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας από Μ.Κ.Ο., ακυρώνοντας την υλοποίηση συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων του τομέα της Ψυχικής Υγείας, της προηγούμενης Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα, οι υπογράφοντες βουλευτές, επισημαίνουν ότι «το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με δημοσιεύματα (Πρώτο Θέμα), διπλασιάστηκε η χρηματοδότηση σε Μ.Κ.Ο. Ψυχικής Υγείας στις οποίες ιδρυτικά μέλη είναι νυν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Πρόεδροι Μ.Κ.Ο. είναι αποσπασμένοι σε γραφεία Υπουργών, διοικητικό προσωπικό είναι συγγενείς Γενικών Γραμματέων, Διοικητικά Συμβούλια απαρτίζονται κατά τα 4/5 από συγγενείς και Μ.Κ.Ο. χρηματοδοτούμενες με εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχουν μόλις πέντε ασθενείς – ωφελούμενους».

Με βάση τα παραπάνω, καλούν τον Υπουργό Υγείας να απαντήσει εάν είναι σε γνώση του η έκδοση των τροποποιητικών αποφάσεων, ποια είναι η διαδικασία που ακολουθήθηκε, ποιες Μ.Κ.Ο. χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Υγείας, ποιες Μ.Κ.Ο. είχαν αύξηση της χρηματοδότησής τους το 2015, ποιοι είναι ιδρυτικά μέλη, πρόεδροι και μέλη Δ.Σ., καθώς και για τη σχέση όλων αυτών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα