Ερώτηση

Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό

Θέμα: «Το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε: με τη σειρά που αναγράφονται σε λίστα και όχι με επιστημονικά και αξιοκρατικά κριτήρια θα επιλέγονται οι μελλοντικοί Εντατικολόγοι»

 

Κύριε Υπουργέ,

            με πρόσφατη παρέμβασή σας στη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων προς εξειδίκευση στην Εντατικολογία προκαλέσατε την έντονη αντίδραση της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.

Περιμένουν οι πολίτες της χώρας καθώς και οι εξειδικευμένοι στη Εντατικολογία ιατροί που αναζητούν απασχόληση, να καλυφθούν τα κενά στις κλίνες εντατικής θεραπείας που εδώ και 2,5 χρόνια υπόσχεσθε πως θα καλύψετε. Δυστυχώς όμως τα κενά παραμένουν και οι Έλληνες ιατροί αναζητούν το μέλλον τους στο εξωτερικό.

Στο ζήτημα της λήψης εξειδίκευσης στην Εντατικολογία, ενώ οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας «δεν είναι αντίθετοι στο να βελτιώσουμε τον τρόπο επιλογής των υποψηφίων για εξειδίκευση» εσείς θεωρείτε ως αποκλειστικό προσόν του υποψηφίου, την απλή αναγραφή του σε λίστα στην οικεία Υγειονομική Περιφέρεια.

Επειδή το μέλλον για την εντατική θεραπεία στη χώρα προδιαγράφεται δυσοίωνο, παρά το γεγονός ότι παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με ποσοστά επιβίωσης των ασθενών που φτάνουν το 75%, ένα ποσοστό ζηλευτό από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ερωτάστε κύριε Υπουργέ:

 

1.      Για ποιο λόγο δεν έχετε καλύψει μέχρι σήμερα το σύνολο των κενών κλινών στις ΜΕΘ; 

2.      Γιατί επιλέγετε να αλλάξετε, με τον πλέον απλοϊκό τρόπο, τη διαδικασία επιλογής των προς εξειδίκευση στην εντατικολογία ιατρών, χωρίς να λάβετε υπόψη σας τις προτάσεις των ειδικών που θέτουν και επιστημονικά κριτήρια; 

 

Η ερωτώσα βουλευτής

 

Εύη Χριστοφιλοπούλου

Ειδήσεις υγείας σήμερα
C. Rodseth: ‘’Κλειδί η συμμετοχή της βιομηχανίας στη διαδικασία της Κοινής Κλινικής αξιολόγησης για την επιτυχή εφαρμογή του νέου πλαισίου HTA’’
Σωματικά προβλήματα εμφανίζουν συχνά άνθρωποι με σχιζοφρένεια ή διπολική διαταραχή
Long CoViD: Πιο εξασθενημένες οι γυναίκες μετά την απoκατάσταση [μελέτη]