Ερώτηση

 

Προς: Υπουργό Υγείας

Θέμα:  Διαλύουν τους οπτικούς μέσα από τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ!
 
κύριε Υπουργέ,

 

Επανερχόμαστε ξανά στα ζητήματα που αφορούν τις συμβάσεις των οπτικών με τον ΕΟΠΥΥ (αρ.πρ. 2515-11.1.17). Μέχρι σήμερα η αποζημίωση της παροχής των γυαλιών οράσεως γινόταν απευθείας στον ασφαλισμένο  από το ταμείο. Η νέα σύμβαση του ΕΟΠΥΥ καλεί τους οπτικούς και τους οπτομέτρες να δίνουν γυαλιά στον ασφαλισμένο με την χρήση διατακτικής και να γίνεται η πληρωμή τους κατευθείαν από τον ΕΟΠΥΥ.

Ενώ έχετε καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να το περάσετε επικοινωνιακά σαν μια κίνηση που θα ελαφρύνει τους ασφαλισμένους, τα αποτελέσματα είναι ακριβώς αντίθετα με αποτέλεσμα να δημιουργήσετε ακόμα περισσότερα προβλήματα στους πολίτες και  στους οπτικούς.

Έχετε πρώτα ανακοινώσει στους ασφαλισμένους ότι το καθεστώς αλλάζει και καλείται τους οπτικούς και τους οπτομέτρες να υπογράψουν σύμβαση που δεν έχουν ούτε καν δει!

Παραβλέπετε το γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει ληξιπρόθεσμα από τα ταμεία που συγχωνεύτηκαν για να δημιουργηθεί. Επίσης ισχυρίζεται ότι θα πληρώνει μετά από 3 μήνες χωρίς να μας έχετε πει πώς αυτό το διάστημα θα χρηματοδοτούνται οι ήδη αδύνατες επιχειρήσεις που παλεύουν να σταθούν όρθιες με υπεράνθρωπες προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης. Επίσης επιβάλει κούρεμα στην αξία των διατακτικών, το οποίο μπορεί να φτάσει και το 30% της αξίας των προϊόντων για τα οποία οι οπτικοί και οι οπτομέτρες θα έχουν ήδη πληρώσει ακόμα και φόρους! Επίσης δεν έχετε προβλέψει τι θα γίνει με αυτούς οι οποίοι περιήλθαν σε δεινή οικονομική κατάσταση και έχουν οφειλές λόγω της κρίσης που επιδεινώθηκαν με τις απλήρωτες διατακτικές ασφαλιστικών ταμείων, (δηλαδή κατάσταση όπως αυτή που προτείνεται ξανά!) και δεν θα παίρνουν τίποτα αφού θα τους παρακρατείτε όλο το ποσό!!

Όπως θα αντιλαμβάνεστε με την νέα σύμβαση του ΕΟΠΥΥ το μόνο που καταφέρνετε είναι να προσθέτετε στους οπτικούς επιπρόσθετο βάρος και να κάνετε την διαδικασία αποζημίωσης των γυαλιών οράσεων ακόμα πιο πολύπλοκη από ότι ήταν. Ξεχνάτε επίσης ότι οι οπτικοί και οι οπτομέτρες είναι μικρές και τοπικές επιχειρήσεις στο σύνολο τους, ήδη εξαντλημένοι από τα φορολογικά βάρη, τις οποίες όχι απλά δεν στηρίζετε αλλά σπρώχνετε στην εξαθλίωση μέρα με τη μέρα.

 

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

1. Πότε σκοπεύετε να αποπληρώσετε τις οφειλόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ στους οπτικούς και στους οπτομέτρες;

 

2. Τι σκοπεύετε να κάνετε τώρα που η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών δεν έκανε δεκτή την πρότασή σας;

 

3. Τι αλλαγές σκοπεύετε να κάνετε προκειμένου η νέα σύμβαση να γίνει αποδεκτή;

 

ΟI ΕΡΩΤΩΝTΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΟΝΑΣ

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΜΑΝΟΣ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επικίνδυνη σχέση CoViD με λιπώδη νόσο του ήπατος μεταβολικής αιτιολογίας [ελληνική μελέτη]
Γερμανία: Σύσταση για εξαίρεση από την τιμωρία που αφορά πρόωρη διακοπή εγκυμοσύνης
Σωματείο εργαζομένων ΕΟΔΥ: Να μη γίνουν απολύσεις εργαζομένων με "μπλοκάκι"