Ανοίγει ο δρόμος για την εξαγορά της Ceptaris Therapeutics, Inc. από την θυγατρική της Actelion, Actelion US Holding Company, μετά την ανακοίνωση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, ότι εγκρίνει την κυκλοφορία του τζελ μεχλωραιθαμίνης για την τοπική θεραπεία της σπογγοειδούς μυκητίασης, τύπος δερματικού Τ-λεμφώματος (CTCL), σταδίου IA και IB σε ασθενείς που είχαν ήδη ακολουθήσει δερματική αγωγή.

Η έγκριση του συγκεκριμένου φαρμάκου από το FDA, περιλαμβανόταν στους όρους για την υλοποίηση της συμφωνίας εξαγοράς που υπεγράφη στις 30 Ιουλίου, μεταξύ των δύο εταιριών.

Με αφορμή τη νέα αυτή συνεργασία η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Actelion στην Ελλάδα κ. Ελένη Γ. Τέντου, δήλωσε πως: ‘Κινητήριος μοχλός της στρατηγικής της Actelion είναι η επιθυμία μας να προσφέρουμε στους ασθενείς με σπάνιες παθήσεις καινοτόμες θεραπείες για ένα καλύτερο αύριο. Η νέα αυτή κοινή πορεία που ξεκινάει η Actelion με τη Ceptaris Therapeutics έρχεται να επισφραγίζει αυτήν ακριβώς μας την επιθυμία, ανοίγοντας νέους δρόμους για τους ασθενείς με δερματικό Τ-λέμφωμα (CTCL)’.

Οι δύο εταιρείες τώρα θα προχωρήσουν στην εκπλήρωση και των υπόλοιπων όρων του συμφωνητικού, για την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποιες τροφές περιέχουν λιπαρά ω-3
Την Κυριακή 2 Ιουνίου ενώνουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στον καρκίνο
'Ένα βήμα πιο κοντά στην ανάπτυξη αποτελεσματικού εμβολίου για τον HIV