Η Παιδιατρική Κλινική Ιασώ Παίδων προχώρησε στη δημιουργία δύο νέων ιατρικών τμημάτων, ενός τμήματος Παιδοκαρδιοχειρουργικής, με Διευθυντή τον Καρδιοχειρουργό – Παιδοκαρδιοχειρουργό Δρ. Γεώργιο Σαρρή και ενός τμήματος Παιδοκαρδιολογίας με Διευθυντή τον Παιδοκαρδιολόγο Δρ. Γεώργιο Τσαούση.

Τα νέα τμήματα φιλοδοξούν να γίνουν σημείο αναφοράς στην Παιδοκαρδιολογία και την Παιδοκαρδιοχειρουργική στη χώρα μας, προσφέροντας εξειδικευμένες υπηρεσίες με έμφαση στις συγγενείς καρδιοπάθειες.

Η δημιουργία των δύο νέων τμημάτων εντάσσεται στο σχεδιασμό του Ομίλου Ιασώ στην παροχή υπηρεσιών φροντίδας της μητέρας – παιδιού, ενώ παράλληλα ενισχύεται το έργο της Ιασώ Παίδων, που στοχεύει να γίνει η κορυφαία τριτοβάθμια Παιδιατρική Κλινική στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ομίλου, τα νέα τμήματα:

  • Oργανώθηκαν σε συνεργασία με τους καταξιωμένους στο εξειδικευμένο και ευαίσθητο αντικείμενο ιατρούς,
  • Eξοπλίστηκαν με ότι πιό σύγχρονο υπάρχει στην βιοϊατρική τεχνολογία, και
  • Στελεχώθηκαν με πυρήνα τους έμπειρους και ειδικούς επί σειρά ετών συνεργάτες τους ιατρούς, νοσηλευτές, και τεχνικούς
  • Διαθέτουν μεταξύ άλλων τελευταίου τύπου παιδοκαρδιοχειρουργική αίθουσα, αιμοδυναμικό εργαστήριο – υβριδικό χειρουργείο, εξωτερικά ιατρεία, καθώς και ξεχωριστό εξειδικευμένο παιδοκαρδιοχειρουργικό νοσηλευτικό τμήμα, ενώ
  • Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ Παίδων), από τις πιο σύγχρονες στη χώρα μας αλλά και στη Ευρώπη, διαθέτει άριστη στελέχωση για την υποστήριξη όλων των χειρουργικών ή παθολογικών ειδικοτήτων της κλινικής και ειδικότερα της παιδοκαρδιοχειρουργικής.

Επιπλέον, οι εξειδικευμένοι ιατροί όλων των παιδιατρικών, παθολογικών και χειρουργικών υποειδικοτήτων της Ιασώ Παίδων είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμοι για την άμεση κάλυψη κάθε ειδικής παιδιατρικής ανάγκης των καρδιοπαθών παιδιών.

Η Ιασώ Παίδων στεγάζεται σε ξεχωριστό κτίριο, ειδικά σχεδιασμένο ως παιδιατρική κλινική, δίπλα στη Μαιευτική Κλινική Ιασώ, και όπως όλες οι κλινικές του Ομίλου Ιασώ, συνεργάζεται με τον ΕΟΠΥΥ για το σύνολο των υπηρεσιών του, συμπεριλαμβανομένων των νέων τμημάτων, καθώς και με τις μεγαλύτερες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιουλία Τσέτη στο iatronet.gr: Αυτό είναι το όραμά μου για τον ΣΕΒ
Απάντηση Γεωργιάδη στις αιτιάσεις για την κάλυψη του Conference Cup από το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"
Κερδίζει την πατέντα για το εμβόλιο Covid η Moderna