της Πέννυς Κούτρα

Έναν κύκλο που άνοιξε με μια υποτυπώδη αυτόνομη παρουσία στις ΗΠΑ και συνεχίστηκε με μια μεγάλων προσδοκιών συνεργασία με την Johnson&Johnson ετοιμάζεται να κλείσει ο όμιλος Κορρέ ιδρύοντας εκ νέου θυγατρική στην αμερικανική αγορά.

Βασισμένος σε θετικές ενδείξεις που συνέλεξε το διάστημα που δραστηριοποιούνταν μαζί με την J&J στις ΗΠΑ αλλά και από τα μηνύματα που λαμβάνει από την παρουσία των προϊόντων του στο λιανικό δίκτυο Sephora, ο όμιλος Κορρέ ετοιμάζεται να στοιχηματίσει εκ νέου στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αλλά και γιγαντιαία αμερικανική αγορά.

Ήδη, τόσο ο πρόεδρος του ομίλου, Γ. Κορρές, όσο και στελέχη της εταιρείας προετοιμάζουν τη σύσταση αυτόνομης θυγατρικής, καθώς η λύση της εμπορικής συνεργασίας με τρίτο συνεργάτη φαίνεται να απομακρύνεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και υπήρξε προσέγγιση για τη σύναψη συνεργασίας, στην απόφαση της διοίκησης του ομίλου βάρυνε αφενός η πρότερη ατυχής έκβαση της συνεργασίας με την J&J (η οποία λήγει επισήμως την 1η-1-2014), αλλά και το γεγονός ότι ο όμιλος θα ήθελε να μη δεσμεύσει εξαρχής μια πιθανή επιτυχία στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Κορρές, η φίρμα «τρέχει» με +20% το 2013 στην αγορά των ΗΠΑ, ενώ αυτήν τη στιγμή τα μεγέθη είναι αυξημένα κατά 50% σε σχέση με το έτος εκκίνησης της συνεργασίας με την Johnson&Johnson. Σήμερα, η φίρμα είναι τοποθετημένη στο δίκτυο Sephora και στο τηλεοπτικό δίκτυο τηλεπωλήσεων HSN, τα μηνύματα από τα οποία επιτρέπουν προβλέψεις για σοβαρή ανάπτυξη των πωλήσεων προσεχώς.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η δραστηριότητα στις ΗΠΑ θα μπορούσε να αποκτήσει το μέγεθος των ετήσιων ελληνικών πωλήσεων σε βάθος τριετίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού
Να τρέχω με τις φτέρνες ή με τις μύτες των δαχτύλων του ποδιού;
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση