Στην αγορά της ανοσοθεραπείας στοχεύει η Novartis με την εξαγορά της βιοτεχνολογικής CoStim.

Η ελβετική φαρμακευτική σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας, διεξάγει έρευνες για την ανάπτυξη ενός χειμερικού αντιγονικού υποδοχέα (CAR), όμως με την εξαγορά της CoStim, ενισχύει το χαρτοφυλάκιό της, με τελευταίας τεχνολογίας προγράμματα ανοσοθεραπείας – συμπεριλαμβανομένου και του παράγοντα PD-1- που στόχο έχουν ανάπτυξη αντικαρκινικών θεραπειών που δεν θα μειώνεται η αποτελεσματικότητά τους εξαιτίας της αντίστασης που αναπτύσσει ο καρκίνος έναντι των θεραπευτικών σχημάτων μονοθεραπείας.

Ο επικεφαλής των Ινστιτούτων της Novartis για Βιοϊατρική Έρευνα κ. Mark Fishman, μετά την εξαγορά, εξήγησε πως οι θεραπείες για πολλούς τύπους καρκίνου στηρίζονται ολοένα και περισσοτερο στη χρήση συνδυασμών διαφόρων παραγόντων και οι παράγοντες ανοσοθεραπείας είναι σημαντικές επιλογές για τη δημιουργία αυτών των συνδυασμών.

Ο πρόεδρος και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της CoStim, κ. Daniel Hicklin, δήλωσε πως η συμφωνία δίνει στην εταιρία του μια εξαιρετική ευκαιρία για επιτάχυνση της ανάπτυξης θεραπευτικών σχημάτων υπό έρευνα, καθώς επίσης και νέα φάρμακα για καρκινοπαθείς.

Σημειώνεται πως ήδη στην έρευνα για την ανάπτυξη του πρώτου ανοσοθεραπευτικού παράγοντα PD-1 εστιάζουν η MSD, η Bristol-Myers Squibb, η Roche και η AstraZeneca, κάνοντας αγώνα δρόμου, ποιος θα προλάβει να λανσάρει τον πρώτο τέτοιο παράγοντα στη φαρμακευτική αγορά.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση Γεωργιάδη με τον υπουργό Υγείας της Κύπρου
Άσκηση: Καλύτερα να μετράμε βήματα ή λεπτά; [μελέτη]
Λαμία: Σταφυλόκοκκος σε δείγματα φαγητού που κατανάλωσαν μαθητές