Την υπογραφή της τριμερούς συμφωνίας με την Τράπεζα Πειραιώς και το Υπουργείο Υγείας για την αναγέννηση του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», ανακοίνωσε και από την πλευρά του το Δ.Σ. του μη-κερδοσκοπικού Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν». 

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν», καθηγητής κ. Γρηγόριος Φιλ. Κωσταράς επανέλαβε σήμερα τη δήλωσή του, τέσσερις μέρες μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και την υπογραφή της τριμερούς συμφωνίας, ότι «είναι ιστορική η στιγμή για την περεταίρω πορεία τόσο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όσο και του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Ερρίκος Ντυνάν”.

Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη για τη βούληση την οποία ως Δημόσιο επέδειξε, προκειμένου να λυθεί το χρονίζον πρόβλημα του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Ερρίκος Ντυνάν”. Η πρώτη ενέργεια, βεβαίως, που πρέπει να γίνει είναι να απελευθερωθούν χρήματα από την πιστώτρια Τράπεζα για να πληρωθούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι οποίοι δικαίως διαμαρτύρονται. Αλλά, χάρις στην κατανόηση και την αποφασιστικότητα του κ. υπουργού, νομίζω ότι είναι η απαρχή της σωτηρίας...».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι το μη-κερδοσκοπικό Κοινωφελές Ίδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν» Ν.Π.Ι.Δ. λειτουργεί το ομώνυμο υπερσύγχρονο Νοσοκομείο, που κατασκευάστηκε το 2000 σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Π.Δ. 517/91. Το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» διαθέτει άδεια 37 κλινικών όλων των ειδικοτήτων, με συνολικά 462 κλίνες, 4 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με 38 κλίνες, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με 25 κλίνες, Θάλαμο Ιωδίου 2 κλινών και 25 υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας του το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» επεδίωξε να συνδυάσει την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας, με σεβασμό στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον, παρέχοντας ταυτόχρονα κοινωφελές έργο, επεκτείνοντας τους ορίζοντες της Ιατρικής επιστήμης.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού
Να τρέχω με τις φτέρνες ή με τις μύτες των δαχτύλων του ποδιού;
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση