Το νέο εργοστάσιο παραγωγής της UniPharma, έκτασης 14.000 τ.μ. εγκαινιάστηκε χθες από τη διοίκηση της εταιρίας και τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη.

Πρόκειται για ένα τριόροφο βιοκλιματικό κτίριο φιλικό προς το περιβάλλον, στο οποίο θα παράγεται το σύνολο των προϊόντων της εταιρίας.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων, η διευθύνουσα σύμβουλος της UniPharma κ. Ιουλία Τσέτη, προανήγγηλε την είσοδο της εταιρίας σε νέες αγορές του εξωτερικού, τονίζοντας πως με επενδύσεις και ενίσχυση της παραγωγικότητας η χώρα μας λέει «όχι» στη νέα μορφή αφαίμαξης του ανθρώπινου επιστημονικού δυναμικού (brain drain) στους δρόμους του Βορρά, όπως αντίστοιχα γινόταν μετά το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο όπου οι Έλληνες στελέχωναν τη βαρειά βιομηχανία της Ευρώπης.

Χαρακτήρισε μάλιστα τη μετανάστευση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας ως «κεφαλικό φόρο» που δεν πρέπει να πληρωθεί και πρόσθεσε: «Γι΄ αυτό απλώνουμε το χέρι στην επιστημονική κοινότητα της χώρας, για έρευνα και εκπαίδευση. Ήρθε η ώρα να βρεθούμε μαζί και να κάνουμε πράξη τις ιδέες, μέσα και έξω από το χημείο».

Στο χαιρετισμό του, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως κάθε καινούρια επένδυση είναι απάντηση στην ανεργία, αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη, σημειώνοντας πως ο τομέας της φαρμακοβιομηχανίας περιλαμβάνεται στους 9 τομείς προτεραιότητας και υπογράμμισε ότι πρέπει να στηριχθούν οι καινούριες επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα για ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας, αλλά και γιατί είναι η μόνη διέξοδος της χώρας από την κρίση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμη η π. υφυπουργός Υγείας Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ολγα Γεροβασίλη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νικ. Χιωτάκης, καθηγητές της Φαρμακευτικής, εκπρόσωποι των φορέων της φαρμακευτικής βιομηχανίας, των φαρμακευτικών συλλόγων και πλήθος στελεχών του κλάδου της υγείας.

ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΟΜΑΡΚΑΚΗ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Πρώτες εκσκαφές, κινήσεις για στελέχωση
Ιουλία Τσέτη στο iatronet.gr: Αυτό είναι το όραμά μου για τον ΣΕΒ
Απάντηση Γεωργιάδη στις αιτιάσεις για την κάλυψη του Conference Cup από το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"